Ny vice styrelseordförande valdes på Stadions årsstämma

31 maj 2019 Brf Stadions årsstämma höll den 27 maj med ett 25-tal medlemmar närvarande – något färre än tidigare årsstämmor. Samtliga 23 punkter på dagordningen klubbades under stor enighet. Örn Preiman valdes till ny vice ordförande i styrelsen och samtidigt ekonomiansvarig.

Innan mötet bjöd Stadions trivseltjejer Eva Bogren och Ann-Britt Eriksson i vanlig ordning på mingel, fika och en glad stämning. De båda ansvarar också för att välkomna nya medlemmar och lämna information till dem.

Många reformer

Örn Preiman efterträder Tore Öberg, som varit ekonomiansvarig och vice ordförande sedan starten 2013. Under Tores tid genomfördes många ekonomiska reformer som år för år förbättrat föreningens ekonomi, som egentligen aldrig varit dålig.

Han  har också från föreningens sida haft huvudansvaret för besiktningarna och har varit en skarp kritiker när byggentreprenören och ibland HSB, enligt hans åsikt, inte skött sina åtaganden så bra.

Beröm till Aludden

Tore hade dock ingen möjlighet att närvara vid stämman. De blommor som ordföranden Eje Eriksson hade införskaffat som tack för Tores insatser gav Eje Eriksson i stället till mötesordföranden och HSB:s representant i styrelsen, Per Aludden, som fick mycket beröm för sina insatser i styrelsen.

Örn Preiman valdes enhälligt att ersätta Tore. Örn har en bakgrund inom näringsliv och finansvärlden och har även stora kunskaper om ekonomin och juridiken kring bostadsrättsföreningar.

Pressar ner förlusten

Föreningens resultat- och balansräkning för 2018 godkändes av stämman. Threres Johansson, HSB, Stadions redovisningsansvarige, berättade bland annat att föreningen genom att minska på onödigt stora huvudsäkringarna sparar stora pengar åt föreningen.

Av redovisningen framgick också att föreningen sedan 2015 pressat ner sin årliga förlust från 970.000 kronor till 46.000 kronor genom olika sparåtgärder och effektiviseringar. I dessa siffror ingår alltså även de s.k. raka avskrivningar som infördes för något år sedan och som gör det nästan omöjligt att klara plusresultat för nya bostadsrättsföreningar med höga värden på fastigheten.

Brf Stadion har däremot en hög likviditet, drygt fyra miljoner kronor. Styrelsen ska arbeta vidare med att undersöka hur dessa pengar kan användas på bättre sätt än att de ligger fonderade hos HSB.

Eje fortsätter

Eje Eriksson valdes att fortsätta som styrelseordförande för ett år. Margit Skeppar och Tomas Lovén omvaldes för en tid av två år. Svante Utsi och Lars Pekka har ett år kvar av sin mandatperiod. Revisorerna Ann Jansson och Göran Littorin omvaldes. Till valberedningen valdes Erika Edin, Larisa Pekka och Hans Eriksson med den sistnämnde som ordförande och sammankallande.