Rapport från hundägarnas möte

12 maj 2015 Fler ”bajamajor” för hundpåsar på strategiska platser, påsar tillgängliga utomhus för den som glömt påsen, snösko-partyn och kontakt med hundägarna hos Lulebo. Bland annat det beslutade hundägarna på Stadion vid hundägarmötet i måndags.

Mötet mellan hundägarna blev en ”fullträff”. Vi konstaterade att vi behöver resonera ihop oss för att våra kära vovvar inte ska upplevas negativt av övriga Stadionbor. Vi började med "surra i bikupa" och gemensam fika före mötet.

Ärliga

Hundägare är ärliga och vi konstaterade att ingen av oss kan svära oss helt fria från att ha slarvat med hundpåsarna någon gång. Därefter enades vi om vilka områden som vi ska sträva att hålla absolut rena – alla områden kring husen där människor rör sig och även på stigarna i skogen.

Major, påsar och skyltar

Vi beslöt också att via styrelsen för Brf Stadion begära att kommunen sätter upp några ytterligare bajamajor för hundpåsar, bland annat kring bussens vändplan. Vi vill också ha upp ett litet lager av hundpåsar utomhus för den som glömt ta med en påse. Dessutom att skylta upp kring husen med ”Rastning av hundar förbjuden”.

Såg eländigt ut

Den gångna vintern var besvärlig på grund stora snömängder på kort tid och stigarna i skogen blev aldrig riktigt upptrampade. Ibland såg det eländigt ut kring bussens vändplan. Vi förkastade tankarna på både plogning och skoteruppkörning av hundstigar på grund av kostnaderna. Tanken på en inhägnad hundgård förkastade vi också snabbt, liksom märkta hundstigar sommartid.

Kul gäng som vill träffas

I stället beslöt vi att anskaffa så många snöskor som möjligt och försöka trampa upp stigar med snöskorna. Det borde bli nästan lika bra som snöskoterspår. Och då kanske vi gör det i partyform. Så bli inte förvånad om det kommande vinter arrangeras snöskopartyn på Stadion. Ett så kul gäng vill säkert träffas fler gånger.

Vi väcker Lulebo-borna

Vi ska också sätta upp lite information i trapphusen i Lulebo-husen där vi uppmanar hundägarna att försöka ta tag i saken. Kanske kan de också samlas till hundmöte, även om det nog inte är lika enkelt som för oss, som har en gemensam förening och naturlig sammanhållning.

Och även om det inte skulle bli något hundägarmöte på Lulebo så tror vi att vi kan få till skärpning även från deras sida genom att visa oss som aktiva föregångare.