En god nyhet inför 2022!

24 december 2021 En riktigt trevlig nyhet för oss alla på Stadion. Våra elpriser kommer inte att rusa iväg oavsett hur högt elpriset på marknaden rusar iväg. Vi kan möjligen få några öres prisökning per kilowattimme.

Anledningen är att Brf Stadion är med i "Elförvaltning" hos HSB Norr, som förhandlar våra elpriser.

Så här skriver HSB Norr i ett meddelande.

ELFÖRVALTNING HSB NORR

ELFÖRVALTNINGSKUNDER KAN KÄNNA SIG TRYGGA

 

"Den senaste tidens kraftigt höjda elpriser har fått många att oroas över kommande elräkningar. Men ni som köper tjänsten Elförvaltning kan känna er lugna.

Om ni är med i Elförvaltningen och har lämnat en fullmakt till oss (vilket Brf Stadion alltså har gjort), handlar vi el löpande med tre till fyra års framförhållning. Syftet är att fördela inköpen och minska riskerna att inte binda elpriset vid samma tillfälle för flera år. Ungefär som att ha lån på olika löptider.

-Vi har i princip prissäkrat hela nästa år och stora delar av 2023, 2024 och vi ser inga dramatiska prisökningar på det vi nästa år ska handla för år 2025, säger Erik Johansson, HSB Norr Entreprenad och Energi".

 

77 öre idag

 

Just nu betalar vi på Stadion 61,6 öre plus moms per kWh för hushållselen. Med moms 77 öre. I det priset ingår också nätkostnaden, som exempelvis villaägare betalar särskilt till nätbolaget, i Luleås fall Luleå Energi.

 

– Priset kan komma att höjas några ören, bland annat beroende på eventuella skattehöjningar, säger Erik Johansson i en kommentar till Stadions hemsida.

 

Det är många även i norra Sverige som betalar betydligt högre priser. För att inte tala om elkunderna i södra Sverige som kan ha fyrdubbla priser jämfört med oss.