Kronandalen blir jättefin – men förseningar väntas

29 november 2018 Kvartersbutik inom 2-4 år. Hälsocentral och apotek och kanske en restaurang. Allt byggs i Kronandalen, nära Stadion. – Idag går det inte att fastställa en exakt tidsplan. Konjunkturen på byggmarknaden går ner även i Luleå. Byggherrar skjuter på projekt, sade projektledaren för Kronandalen Daniel Rova när han informerade på Stadions medlemsmöte i måndags.

Samlingslokalen på 33:an var som vanligt fullsatt vid medlemsmötet, som inleddes med fika och mingel i regi av våra trivseltjejer Eva och Ann-Britt. Dessutom musik och sång från Stadionduon Stefan & Stig. De hann även leda allsång av Stadionvisan.

Byggande har startat
Därefter informerade Daniel Rova och Mikael Sundvall från Luleå kommun om hur det går med byggandet av Kronandalen.

Markarbetena börjar vara någorlunda klara. Huvudvägar och vissa parker börjar ta form. Byggandet av äldreboendet har startat liksom byggande av ett bostadsprojekt.

Genväg och skidkorridor får vänta
– Vi lär dock få vänta ännu något år på att genvägen förbi återvinningen mot Kronanbacken ska öppnas. Anledningen är att men inte vill ha in trafik in i ett område där det byggs, sade Daniel Rova.

Likaså får vi vänta ännu något år på att ”skidkorridoren” mot Ormberget ska öppnas – också det beroende på byggprojekten.

Vi har en god ekonomi
Därefter informerade Tore Öberg om en god ekonomi för Brf Stadion. Vi har pengar i kassan och gör en extra amortering av lånen med en miljon kronor innan nyår. Totala lånen ligger på cirka 57 miljoner kronor. Marknadsvärdet på Stadionhusen ligger mycket högre, exakt hur mycket går inte att säga.

Ingen höjning i år heller
Styrelsen har beslutet att inte höja årsavgiften 2019. Det blir fjärde året med bibehållen avgift trots att allt annat blivit dyrare.

Den goda ekonomin beror bland annat på omförhandling av serviceavtal i flera avseenden, ett lågt ränteläge och att föreningen skaffat sig extra inkomster, bland annat intäkter från långtidshyra av ett gästrum.

Eje om garageplatserna
Ordföranden Eje Eriksson informerade om garageplatserna, Bland annat att styrelsen nu i ett beslut fastslagit att medlemmar som flyttar in övertar garageplatsen från den som flyttar ut ur samma lägenhet. Om säljaren av lägenheten inte har någon garageplats hänvisas köparen till HSB:s kösystem.

Brf Stadion har arrenderat ut garaget till HSB Norr, som administrerar garageplatserna på styrelsens uppdrag.

32 frivilliga igång
Eje berättade också om de olika frivilliga arbetsgrupper som är igång på Stadion. Efter att det nya ”snöskottarkompaniet kommit på plats så är det totalt 32 medlemmar som bidrar med frivilligt arbete på olika sätt. Förutom alla som ställer upp på vårstädningen varje år.

Styrelsen har också gjort den obligatoriska brandsynen. Läs om det i kommande artikel.

Bilder Kronandalen
  • Rova Daniel, projektledare för Kronandalen besökte vårt infomöte tillsammans med Mikael Sundvall från kommunen.
    Rova Daniel, projektledare för Kronandalen besökte vårt infomöte tillsammans med Mikael Sundvall från kommunen.
  • Kommunen hoppas att centrum (gula området) med bl.a. närbutiker och restauranger ska vara klart inom 2-4 år.
    Kommunen hoppas att centrum (gula området) med bl.a. närbutiker och restauranger ska vara klart inom 2-4 år.
  • Skid- och promenadkorridoren från Stadion till Ormberget får vänta så länge passagen är en byggplats.
    Skid- och promenadkorridoren från Stadion till Ormberget får vänta så länge passagen är en byggplats.
  • Byggmarknaden har bromsats upp även i Luleå. Det försenar även bygget av Kronandalen.
    Byggmarknaden har bromsats upp även i Luleå. Det försenar även bygget av Kronandalen.