Knökfullt på Stadions infomöte

03 december 2019 Vreden i samtliga lägenhetsdörrar kommer att bytas ut. Anledningen är att flera medlemmar blivit utlåsta från sina lägenheter även på senare tid. Men vredbytet blir tyvärr inte av förrän vecka 3, 2020. Några nycklar behöver inte bytas.

Det berättade Svante Utsi, Stadions tekniske korrdinator och numvera även vår vice värd under det informationsmöte som hölls i måndags i samlingslokalen på 33:an. Lokalen var så full av medlemmar att alla inte ens fick någon sittplats. Före själva informationen bjöds medlemmarna på kaffe och mingel.

– Låsbolaget har häcken full några månader framåt och vi kan inte få hit dem förrän i mars, berättade Svante.

Muddring för tre mijarder

Birgitta Ahlqvist, ordförande i det kommunala hamnbolaget, berättade om projekt Malmporten, en muddring av hamninloppet och hamnbassänger som ska utföras till en beräknad kostnad av tre miljarder kronor, varav staten och EU står för det mesta.

– Det är en viktig åtgärd eftersom vi då kan tredubbla lastkapaciteten på de båtar som går in och ut ur hamnen. Det är viktigt för bland annat LKAB och SSAB, sade Birgitta.

– Felanmäl alltid!

Ordförande Eje Eriksson gick i detalj igenom vilka rutiner som gäller vid felanmälan. 

– Gör alltid en felanmälan till HSB även om ansvaret för reparationen ligger på bostadsinnehavaren. Vi har en kollektiv hemförsäkring för alla medlemmar tecknad av bostadsrättsföreningen, sade Eje. Men medlemmen svarar själv för självrisken på 3.000 kronor. Föreningens självrisk i gemensamma utrymmen är 20.000 kronor.

Rutinerna för felanmälan hittar du direkt under rubriken "Om föreningen" uppe till vänster på denna hemsida.

Ingen god idé

Mötet diskuterade också huruvida det är en god idé att inträtta en träningslokal med några gymmaskiner i det varmbonade "biblioteket" mitt emot 35:an. Men den allmänna meningen var nog att någon sådan inte behövs eftersom de som tränar på gym går till offentliga gym. Dessutom skulle man behöva utse en ansvarig som servar maskienrna och håller rent och snyggt i träningslokalen.

God ekononomi för Brf Stadion

Brf Stadions "finansminister" Örn Preiman redogjorde för föreningens ekonomi – som är god. Prognosen visar att föreningen gör en vinst på drygt 133.000 kronor under 2019 och vi amorterar över 1,5 miljoner på lånen som idag uppgår till 55 miljoner kronor. I kassan finns 4,5 miljoner kronor efter amorteringen.

– Vi är en av få nya bostadsrättsföreningar som gör vinst trots de nya hårdare avskrivningsreglerna, berättade Örn. Tack vare vår goda ekonomi kan vi inför årsskiftet placera om ett lån på drygt 18 mljoner kronor med en femårsränta på rekordlåga 0,87 procent. Bankerna litar på oss.

Någon höjning av årsavgiften som alla betalar varje månad är alltså inte i sikte de närmaste åren.

Problem i garaget

Som avslutning på mötet redogjorde Eje Eriksson för aktivitetsplanen 2020 och Svante Utsi berättade om besiktningsläget där de allra flesta åtgärderna är gjorda i bostäderna. Dock finns kvar vissa problem med uppfrysning av golvet i garaget.

  

 

Fler bilder från informationsmötet
  • Kvinnorna är flitiga besökare på våra möten.
    Kvinnorna är flitiga besökare på våra möten.
  • Örn Preiman redogjorde för föreningens goda ekonomi.
    Örn Preiman redogjorde för föreningens goda ekonomi.
  • Kaffetjejerna Eva och Ann-Britt var eftersökta som vanligt.
    Kaffetjejerna Eva och Ann-Britt var eftersökta som vanligt.
  • Gladaste skrattet på mötet.
    Gladaste skrattet på mötet.