Ny ordförande vid föreningsstämma utomhus

28 maj 2020 Peder Stockman valdes till ny ordförande för Brf Stadion när föreningen höll sin årsstämma utomhus i onsdags. Styrelsen fick dessutom två nya kvinnor, Erika Edin och Johanna Nilsson. Ett 30-tal medlemmar i sol och blåst var i eniga i alla frågor. HSB:s Per Aludden skötte klubban med sedvanlig bravur och tydliga propositioner.

Eje Eriksson hade tidigt meddelat att han vill kliva av från ordförandeposten. Han har varit en ledande gestalt som lett utvecklingen av Stadion till något av ett mönster när det gäller bostadsrättsföreningar med bra ekonomi, ordning och reda, stora frivilliga insatser – och framför allt en anmärkningsvärt god trivelsel och stor sammanhållning bland medlemmarna.

Pärm inför abstinens

Eje avtackades i varma ordalag av flera talare på mötet. Örn Preiman delade ut blommor och en tom pärm från styrelsen.

– Till nästa vår har du säkert fått styrelseabstinens och tar ett samtal med valberedningen om en återkomst. I den här pärmen kan du samla dina tankar inför den återkomsten, skojade Örn. 

Tre nyval

Margit Skeppar, som varit med i styrelsen allt sedan starten hade också meddelat att hon lämnar styrelsen under pågående mandatperiod. Margit har framför allt gjort starka insatser när det gäller frågan om nya medlemmar till föreningen. Hon hade ingen möjlighet att delta på stämman, men kommer att avtackas på annat sätt.

Därmed gjordes tre nyval till styrelsen, Peder Stockman, Erika Edin och Johanna Nilsson.

Nya styrelsen

Efter stämman och konstituerande styrelsemöte har styrelsen följande sammansättning.

Peder Stockman, ordförande, Erik Edin, vice ordförande, Örn Preiman, ekonomiansvarig, Tomas Lovén, sekreterare, Svante Utsi, teknikansvarig, Johanna Nilsson, upphandlings- och avtalsansvarig, Lars Pekka, informationsansvarig samt Per Aludden, HSB-representant i styrelsen.

Ann Jansson och Göran Littorin omvaldes som revisorer och de kunde under mötet ge gamla styrelsen ansvarsfrihet. Hans Eriksson och Larisa Pekka, som utfört ett gediget arbete med nyrekrytering till styrelsen, omvaldes till valberedning med Hans som sammankallande.

Spontan hyllning

Massor av medlemmar gör frivilliga insatser för föreningen. Två av dessa, Stig Hedberg och Per-Michael Strutz, är ständigt igång med att jobba med utemiljön. De hyllades spontant av stämman och fick var sin hemlig present på initiativ av Hans Eriksson.

Stämman antog enhälligt en motion från Lars Pekka om utökade allmänna bastutider – tisdagar kl 16-22 för damer, samt torsdagar kl 16-22 för herrar.

Fler stämmobilder
  • Therese Johansson, HSB:s ekonom för Stadion, kunde redogöra för en god ekonomi för bostadsrättsföreningen.
    Therese Johansson, HSB:s ekonom för Stadion, kunde redogöra för en god ekonomi för bostadsrättsföreningen.
  • Revisorn Ann Jansson godkände den ekonomiska redovisningen och gav styrelsen ansvarsfrihet.
    Revisorn Ann Jansson godkände den ekonomiska redovisningen och gav styrelsen ansvarsfrihet.
  • Stig Hedberg och Per-Michael Strutz hyllades med var sin flaska för sitt arbete. (Innehåll – troligen alkoholfritt vin).
    Stig Hedberg och Per-Michael Strutz hyllades med var sin flaska för sitt arbete. (Innehåll – troligen alkoholfritt vin).
  • Per Aludden ledde stämman på tydligt och handfast sätt.
    Per Aludden ledde stämman på tydligt och handfast sätt.