Kallelse till årsstämma med Brf Stadion 13 juni

14 maj 2022 Måndag den 13 juni kl. 18.00 samlas vi för årsstämma med Brf Stadion. Vi håller stämman utomhus vid boulebanan – precis som vi gjort de två senaste åren under pandemin.Ta gärna med stolar som komplement till de bänkar vi har. Skulle vädret vara otjänligt så håller vi stämman i Kvarterslokalen vån. 1 på Kompanivägen 33. Längre ner hittar du den formella kallelse och årsberättelsen för 2021.

Sammanfattning av förra året

2021 ett händelserikt år med många satsningar

Nu är årsredovisningen för 2021 klar (finns att läsa på ”Mitt HSB” eller på Stadions hemsida) och vi kan konstatera att det var ett händelserikt år med många satsningar. 

 

Avgiftsfri månad, vindskydd och tak

Vi började året med en avgiftsfri månad för alla medlemmar (jan 2021) för att under sommaren låta en konstnär måla upp vårt garage med en dekorativ målning. Samtidigt byggde vi vindskydd vid ingångarna samt tak över utgången på 33:ans baksida. 

 

Laddboxar i garaget

Under hösten framtidssäkrade vi vårt garage och uppgraderade samtliga 77 P-platser i garaget  med kombinerade laddboxar och eluttag. Vi hittade en smart lösning som gjorde att vi slapp dra om elledningar. Flera medlemmar väntar nu på sina leveranser av el- och Plug In-bilar. 

 

Amorteringar och billigt 5-årslån

Vi amorterade 1 268 420 kronor på våra lån och skrev om ett lån till 1,2 procent bunden ränta till och med 1 december 2026. Idag sitter det särskilt bra när motsvarande 5-års lån ligger på 3,40 – 4,10 procent 

 

Därför blev det ett minus

De investeringar som vi gjorde syns givetvis i årsredovisningen med ett minus på 625 000 kronor. Förklaring till det negativa resultatet beror främst på den avgiftsfria månaden med en intäktsminskning på 341 000 kronor och att vi kostnadsfört halva investeringen i laddstolpar med 167 000 kronor. Föreningen har en stark likviditet och har därmed möjligheter att göra dessa satsningar.

 

Vad händer 2022

Vi har en budget för 2022 med ett resultat på 75 000 kronor före avsättning till underhållsfonden.Vi kommer att amortera ca 1,5 miljoner kronor under året vilket innebär att från 2013 har vi amorterat ca 8 miljoner kronor på föreningens ursprungliga lån. 

 

Högre räntor från december 2022

I december skriver vi om ett till lån på ca 18 miljoner. Vi får räkna med en betydligt högre räntekostnad för det lånet. Men vi står väl emot denna höjning i och med att vi har stort överskott i kapitalandelen och kan därmed balansera detta genom att minska amorteringarna. 

 

Vi hoppas lösa ventilationsproblemen

Under året ska vi genomföra en OKV (obligatorisk ventilationskontroll) och vi kommer byta våra kolfilter till en annan sort i höst (långa leveranstider) för att försöka få bukt på problemet med matos i vissa lägenheter.

 

Vår duktiga teknikgrupp fortsätter sitt idoga arbete. Bland annat har de snyggat till till garaget genom att täcka den fula ”betongremsan" ovanför dörrarna på framsidan. Det har lyft fram det konstverk som vi nu har nedanför träpanelen.

 

Vi sköt på solcellsinvesteringen

Vi fortsätter att titta på möjligheterna till investering i solceller. Dock har omvärldens händelser med stigande priser och långa leveranstider gjort att vi inte forcerar detta, eftersom vi via HSB har fast elpris från Luleå Energi och inte "sitter i sjön".

 

Vi ser fram emot ett fortsatt bra och trivsamt boende på Stadion

 

/Styrelsen Brf Stadion

Kallelse till stämman samt Årsredovisning 2021