Vad händer med våra felanmälningar

26 september 2018 Felanmälningarna i lägenheterna inför 5-årsbesiktningen som styrelsen begärde in processas för fullt. 57 medlemmar lämnade in blanketten, som delades ut i alla brevlådor den 15 augusti. Anmälningarna skulle vara inne den 15 september.

Alla felanmälningar kopieras av HSB innan de överlämnas till byggentreprenören NCC. Kopiorna  överlämnas till styrelse för Brf Stadion. 

Ska begära tillträde till lägenheter

NCC kommer nu under hösten att inleda arbetet med att åtgärda de fel som de anser är garantifel. De kommer att begära tillträde till alla lägenheter som blir aktuella i denna omgång 1. 

Efter att NCC rättat till garantifelen enligt deras bedömning kommer en besiktning att ske av lägenheterna. Besiktingsmannen anlitas av Brf Stadion och det förutsätts att denne är opartisk vid sin bedömning. Representanter för Brf Stadions styrelse närvarar vid besiktningen.

Frågan om vilka fel som är att anse som garantifel tas upp vid besiktningen. Någon tidsplan för åtgärder och besiktning har inte fastställts ännu. Många saker ska samordnas.

 

Tre som jobbar med frågorna

Svante Utsi, Tore Öberg och ordföranden Eje Eriksson är de som jobbar med ovanstående frågor i Brf Stadions styrelse och är de som bäst kan svara på eventuella frågor från medlemmarna.