Uppföljande rapport om problemen med kranvatten

09 oktober 2018 Av allt att döma är problemen med kranvattnet på Stadion över – för den här gången. Men nu kräver styrelsen för Brf Stadion krafttag från kommunen, både vad gäller vattentryck och information från kommunen vid planerat underhåll.

Det var i förra veckan som vattentrycket försvann i kranarna på Stadion. Det gav naturligtvis problem för alla – och kanske värst för de som har små barn.

Underhållsarbeten

Det visade sig att allt berodde på kommunens underhållsarbeten vid den så kallade högreservoaren. Ingen information hade lämnats till Stadionborna, trots att vi som bor högst drabbades värst. När Tore Öberg, vice ordförande i styrelsen, kontaktade kommunen fick vi besked om att fullt vattentryck skulle vara tillbaka vid lunchtid på fredagen.

Det drog dock ut på tiden till fredagkvällen innan allt funkade igen. HSB Norr hade också fått ta emot många felanmälningar från Stadion, men HSB kunde naturligtvis inget göra.

Tore har nu gått vidare både med informationsbristen och det återkommande dåliga trycket till Lulsundsberget. Han fick kontakt med Petra Viklund, avdelningschef Vatten & Avlopp vid Luleå kommun.

Rutiner har införts

Petra Viklund har i en mail berättat att man nu säkerställt en rutin som innebär att boende på Stadion ska informeras vid underhållsarbeten. Hon skriver att det är ytterst beklagligt att man missade denna gång.

Nu ska Petra Viklund träffa delar av styrelsen den 30 oktober på Stadion. Då ska informationsfrågorna diskuteras slutligt.

Stora förväntningar

Tore Öberg har också begärt att besked om vilket resultat man fick vid den långtidsmätning av vattentrycket som kommunen gjorde för något år sedan, men som aldrig informerats om till Stadions styrelse. Det enda styrelsen fått veta är att trycket generellt var i "lägsta laget" vid mätningen.

Tore vill också vid mötet ha besked om vilka åtgärdsplaner kommunen har när det gäller en trygg vattenförsörjning till Stadion.

– Jag har stora förväntningar på mötet med Petra Viklund eftersom hon verkar ta våra problem på allvar, säger Tore Öberg.