En skid- och promenadkorridor till Ormberget

24 september 2016 När Kronandalen bebyggs med bostäder så har vi på Stadion befarat att det blir svårare att ta sig till Ormbergets motionsspår både sommar och vinter. Som vi tidigare berättat på denna hemsida så jobbar ansvariga landskapsarkitekten Kristina Björling Francki med att få in en sådan skid- och vandringskorridor. Nu kan du se på bilden hur korridoren kan komma att dras.

Det är medlemmen Johan Gustavsson som har styrelsens uppdrag att påverka planeringen för en skid- och vandringskorridor efter att han som privatperson kontaktat Kristina Björling Francki.

Hon är positiv till idén och talar om att dra korridoren genom den park som kommer att löpa i väst-östlig riktning genom bebyggelsen i Kronandalen. Korridoren behöver inte plogas utan kan trampas till med de snöskotrar som arbetar på Ormberget.

Ungefärdlig dragning

Du kan alltså se den ungefärliga dragningen – som vi tolkat det – på en ovanligt tydlig kartskiss över bebyggelsen i Kronandalen. Kartan finns utställd i stadshuset i centrum – dock utan vår inritade skid- och vandringskorridor.

Klicka på bilden längst ner så får du den förstorad.

 

 

Skid- och promenadkorridoren
  • Skid- och promenadkorridor.jpg
    Skid- och promenadkorridor.jpg