HSB bygger två nya punkthus på Kronan

30 mars 2015 Nu har HSB Norr publicerat planerna på två nya punkthus på Kronan. De ska stå på vänster sida av vägen när man kör upp mot Stadion och Lulebos punkthus. Det blir totalt 98 bostadsrätter fördelade på två hus på 11 och 16 våningar. De kommer i mycket att likna vårt Stadion och får namnet Brf Arenan.

Andra kvartalet 2014 kan hugade spekulanter lämna in intresseanmälan att köpa lägenhet. Husen kommer att ha fyra lägenheter på varje plan i storlek 2-4 rum och kök. Lägenhetsytorna blir 65–115 kvadratmeter.

De flesta kommer, liksom vi på Stadion, att få en svindlande utsikt mot skärgården och ner mot stan. Högst uppe i varje hus byggs två etagelägenheter om cirka 115 kvadratmeter och de utrustas med egen bastu och extra balkong med husets bästa utsikt.

Bastu på bottenvåningen

I husets bottenplan kommer att finnas gemensamhetslokaler i form av bastu, övernattningsrum, ett enklare gym och tvättstuga. Någon motsvarighet till Stadions bastu "uppe bland molnen" blir det alltså inte. Innergården kommer att ha lite torgkänsla med plats för lek och umgänge.

Fram till ett visst datum kan lägenhetsköparna räkna med att göra fria inredningsval, givetvis mot en viss extrakostnad. Efter det datumet gäller "Inredarens val".

Inflyttning våren 2017

Exakt datum för byggstart är inte fastställt ännu, men HSB räknar preliminärt med inflyttning våren 2017. Vi på Stadion får alltså räkna med att passera en byggarbetsplats på väg hem fram till sommaren 2017. Men störningar från bygge är vi ju ganska vana vid på Lulsundsberget.

Arkitekt Hans Tirsén vid arkitektföretaget Tirsén och Aili ritar husen.