Parkeringstillstånd ska skapa ordning på gästplatser

15 maj 2015 Nu ska alla boende på Stadion få två parkeringstillstånd vardera till vår gästparkering – troligen i helgen. Det ska förhoppningsvis göra gästplatserna till vad de är avsedda för, nämligen platser för besökande hos oss som bor på Stadion.

Ingen nämnd och ingen glömd. Men som de flesta vet har gästplatserna nyttjats som gratisparkering av en del som inte bor i Stadion-husen. Men det har också förekommit att boende på Stadion parkerat bilar som de nyttjar dagligen, men som inte är registrerade på dem själva.

Det har fått till följd att våra gäster ibland inte fått plats.

Skyltar sätts upp

Men nu är parkeringtillstånd färdiga att delas ut tillsammans med ett informationsbrev. Q-park kommer att sätta upp skyltar där det tydligt framgår att parkeringstillstånd behövs för parkering. Bilar som saknar parkeringstillstånd kommer att bötfällas.

Samma gäller fortfarande för oss som bor på Stadion. Ställer vi våra bilar på besöksplatserna riskerar vi också böter, oavsett parkeringstillstånd. Q-park vet vilka bilar vi äger och alla har egna parkeringsplatser i garagen eller utomhus.

Trivsel för alla

Allt görs i syfte att att skapa ordning, reda och trivsel för alla.

En uppmaning: Slarva inte bort parkeringstillstånden! En liten avgift kommer att tas ut för dem som begär fler parkeringstillstånd än de två som delas ut gratis. De kostar ju ändå pengar.