Vilken glädje på återupptaget glöggmingel!

18 december 2022 Efter två års covid-stopp kunde Stadionmedlemmarna återigen samlas till glöggmingel i kvarterslokalen i lördags. Och att det var efterlängtat märktes så tydligt på den sköna stämning och all glädje som fyllde lokalen. Det dracks litervis med glögg och det slank med massor av papperkakor, russin och godis som festkommittén hade ordnat.

Förutom två årsstämmor utomhus i junigrönska och en gemensam utestäddag så har Stadionborna inte haft chansen att träffas i större grupp sedan december 2019. Och vi är en bostadsrättsförening där samvaron betyder mycket för vår trivsel - och vår ekonomi (se nedan).

Okej - det hejas glatt i portar och ute på gården och det hålls uppe dörrar för varandra, men den här typen av träffar behövs. Brinnande juleljus och doft av glögg med vit snö och midvintermörker utanför fönstren ger en särskild stämning.

"Mig blir ni inte av med"

Den här kvällen saknades dock den levande musikten från Stadion Big Band med våra två musikanter, Stig Hedberg på trumpet och Stefan Nilsson på piano. Stefan var upptagen av en tillställning med barnbarn, men Stig fanns på plats. Han gav en känslofylld förklaring till varför den levande musiken saknades.

- Det är bara att konstatera att min sjukdom hunnit ikapp mig så pass mycket att det inte skulle bli bra om jag uppträde live med trumpet. Jag kommer nog också att tvingas avstå från att rensa rabatter under våren som jag gjort tidigare. Men räkna med mig ändå. Jag kommer att vara med på mitt sätt när vi träffas på Stadion. Så ni blir inte av mig, skojade Stig.

Han fick kvällens varmaste applåd.

"Det är er förtjänst"

Föreningens ordförande Peder Stockman passade på att informera om föreningens ekonomi.

- Som vi meddelat tidgigare så behöver vi inte heller för 2023 höja årsavgifterna för medlemmarna trots räntehöjningar och hög inflation. Det är faktiskt ovanligt bland bosadsrättsföreningar. Vi kan tyvärr inte lova något för framtiden, men faktum är att föreningen har en fortsatt god ekonomi.

- Och det beror inte på styrelsen. Det beror på er medlemmar som ställer upp närhelst något behöver göras. Två färska exempel. När två golvplattor lossnade häromdagen i entréhallen på 33:an så var vår tekniska grupp med Pelle Strutz i täten direkt på plats och fixade ett provisorium. (Golvet ska fixas till de närmsta dagarna av en golvfirma. Eventuellt kan ytterligare åtgärder behövas till sommaren).

"Gemensamma tag"

- När vi hade ett elfel nyligen, så fixades det direkt av vår elexpert Hubert Henriksson. Bara det sistnämnda hade kostat bortåt 10.000 kronor om vi hade tvingats ta in hantverkare.

- Till det goda resultatet bidrar också mycket lågt elpris på 81 åre per kilowattimme inklusive allt. Det har vi fått i gott samarbete med HSB Norr.

Sammanhållning och gemensamma tag i en bostadsrättsförening ger inte bara trivsel och mysig glöggmingel, det håller också nere kostnaderna rejält.

Massor av bilder från vårt glöggmingel
  • Vad vore Stadion utan Eva och Ann-Britt?
    Vad vore Stadion utan Eva och Ann-Britt?
  • - Att vi har så god ekonomi i föreningen beror på er, sade ordföranden Peder Stockman när han redogjorde för ekonomin.
    - Att vi har så god ekonomi i föreningen beror på er, sade ordföranden Peder Stockman när han redogjorde för ekonomin.
  • Glöggtermosen gick varm i baren.
    Glöggtermosen gick varm i baren.
  • Godisälskarna i gänget fick sitt när godisfaten gick laget runt.
    Godisälskarna i gänget fick sitt när godisfaten gick laget runt.
  • "Jag såg ju direkt att Messi skulle missa straffen. Synd att han inte växte upp i Luleå så jag hade kunnat lära honom lite teknik".
    "Jag såg ju direkt att Messi skulle missa straffen. Synd att han inte växte upp i Luleå så jag hade kunnat lära honom lite teknik".
  • Här löstes många världsgåtor.
    Här löstes många världsgåtor.
  • Här hade man tid för lite samvaro med grannar som man bara träffar som hastigast till vardags.
    Här hade man tid för lite samvaro med grannar som man bara träffar som hastigast till vardags.
  • "Karlar ska man tukta när de är valpar. Annars kan de få för sig att det är de som bestämmer".
    "Karlar ska man tukta när de är valpar. Annars kan de få för sig att det är de som bestämmer".
  • Om man tjuvlyssnade på de här två kunde man få stalltips kring aktier - varpå man hade bränt bort en massa pengar.
    Om man tjuvlyssnade på de här två kunde man få stalltips kring aktier - varpå man hade bränt bort en massa pengar.
  • På Stadion trivs vi med varandra. Det syns ju långa vägar.
    På Stadion trivs vi med varandra. Det syns ju långa vägar.
  • Många av tjejerna hade klätt sig i varmt julrött såsom sedan bjuder.
    Många av tjejerna hade klätt sig i varmt julrött såsom sedan bjuder.