En ordförande som kan hantera sopkvasten

17 juni 2015 Vid extrastämman med Brf Stadion den 15 juni valdes Eje Eriksson in i styrelsen efter Ulrika Molander, som flyttar. Direkt efter stämman utsågs Eje också av till styrelseordförande av styrelsen. En ordförande med stor erfarenhet av ideellt arbete.

– Det är lite för tidigt för mig att redan nu tala om stora visioner för Stadion. Jag är vald i ett fyllnadsval fram till nästa stämma våren 2016. Då blir det också stämman som väljer ordförande enligt de nya stadgar som vi antog slutgiltigt på extrastämman, säger Eje Eriksson.

– Men visst kan jag tänka mig att fortsätta om jag får det förtroendet från medlemmarna och om jag trivs med övriga styrelsen och medlemmarna. Det sistnämnda tror jag inte blir något problem.

Kompassen ska leva

– En sak som jag dock vill ta mig an utöver alla de ekonomiska frågorna är Stadionkompassen. Den har angett ett tydligt mål – att vi ska bli den bästa och trivsammaste bostadsrättsföreningen i Luleå. Hur vi ska bli det, blir en särskild punkt på varje styrelsemöte, säger Eje Eriksson.

Stadion har alltså också fått en ordförande som kan hantera en sopkvast. De som bor på 33:an möter honom ofta med sopkvast och skyffel sysselsatt med att hålla fint i trapphuset.

 – Vi sparar pengar

– Det har sedan jag flyttade in varit mitt sätt att bidra till vår gemensamma trivsel. I stället för att alltid ropa på vaktmästare kan vi fixa många saker själva. Vi sparar pengar i den gemensamma kassan och vi bidrar med positiv trivsel. Jag har ju också sett att det är många som ställer upp ideellt på olika sätt.

– Därför tror jag att vi faktiskt kan bli bäst i Luleå, avslutar Eje Eriksson.

Den nya styrelsen för Brf Stadion har nu följande sammansättning: Eje Eriksson, ordf. Tore Öberg, vice ordf. och ekonomiansvarig, Margit Skeppar, Mats Rönnqvist, HSB och Lars Pekka, sekreterare.

 

Extrastämman 15 juni
  • Avgående styrelseordföranden Ulrika Molander avtackades med blommor av Tore Öberg.
    Avgående styrelseordföranden Ulrika Molander avtackades med blommor av Tore Öberg.
  • Mikael Törma fick också blommor för sin fina insats som sekreterare i styrelse och stämmor.
    Mikael Törma fick också blommor för sin fina insats som sekreterare i styrelse och stämmor.