Arbetsfördelning i styrelsen

01 september 2015 Arbetsuppgifterna för Brf Stadions styrelse bara ökar och ökar. Därför har styrelsen beslutat att göra en viss arbetsfördelning. Det minskar risken för att frågor ska hamna "mellan stolarna". Här nedan kan du läsa om styrelseledamöternas huvudsakliga ansvarsområden. Det ska underlätta för medlemmarna att hitta till rätt styrelseledmot på en gång.

Rollfördelning i styrelsen

Ordförande (Eje Eriksson)

Krav på funktionen: Låter alla komma till tals, kallar till styrelsemöten, ser till att diskussionen leder till tydliga beslut, har stort kontaktnät och vågar ta konflikter.

Uppgift: Leder styrelsens arbete, kallar till styrelsemöten, rapporterar till styrelsen, är bostadsrättsföreningens ansikte utåt, är kontaktyta för utegruppen,

Ekonomiansvarig (Tore Öberg)

 Krav på funktionen: Har stor förståelse och kunskap om resultat- och balansräkning, gärna ekonomiutbildad eller har motsvarande yrkeserfarenhet, förmåga att presentera ekonomi på ett pedagogiskt sätt till icke ekonomer.

Uppgift: Ansvarig för föreningens ekonomi, följer den ekonomiska utvecklingen kontinuerligt, analyserar, informerar övriga styrelsen på ett pedagogiskt sätt, kontaktyta för besiktningsgruppen. Arkiverar styrelseprotokollen i pappersformat. Rapporterar åtgärder till styrelsen.

Sekreterare (Lars Pekka)

Krav på funktionen: Förmåga att skriftligt sammanfatta beslut, diskussioner och övrig kommunikation på ett tydligt sätt, har ordningssinne.

Uppgift: Föra protokoll vid styrelsemöten, sammanställa och skriva dagordning i samråd med ordförande, vara styrelsens kommunikatör, informera medlemmarna, dokumentera styrelsens handlingar elektroniskt. Rapporterar åtgärder till styrelsen.

Övrig styrelseledamot (Margit Skeppar)

Krav på funktionen: Allmänkunnig, förmåga att uppfatta signaler och skeenden bland medlemmarna, mod att även ta upp känsliga frågor med medlemmar.

Uppgift: Inhämta uppgifter om och kontrollera nya medlemmar i föreningen. Tar ofta hand om nya frågor som kräver styrelsens engagemang. Rapporterar åtgärder till styrelsen.

HSB:s representant i styrelsen (Mats Rönnqvist)

Sakkunnig från HSB Norr samt kontaktyta mellan styrelsen och HSB.