Goda Julnyheter!

20 december 2021 Styrelsen för Brf STADION har beslutat att beställa och bekosta långlivade litiumbatterier till brandvarnarna i alla lägenheter. De dyker upp i vars och ens postlåda senast mellandagarna.

Egentligen är brandvarnarna i lägenheterna vars och ens ansvar som bor i lägenheten. Men styrelsen tog vid senaste sammanträdet beslutet att föreningen köper in batterier till alla. Brandvarnarna är som alla vet ett viktigt brandskydd.

Batterierna kommer att läggas i vars och ens postlåda före nyår. Tekniska gruppen lägger också med en enkel instruktion som visar hur man byter batterierna. Det är inte alltid det enklaste, man bör definitivt inte råka slita ner brandvarnaren, som är kopplad till ennätet.

Styrelsen hjälper tlll att byta

Skulle du inte klara av att byta, ta då kontakt med Svante Utsi, som leder tekniska gruppen, så får du hjälp med batteribytet.

Svante når du på ‭070-510 29 99‬ eller på svante.utsi@gmail.com

De nya batterierna är litiumbatterier av samma typ som de nya batterierna i bilar och går under namnet Long Life-batterier (10 år). Någon tidsgaranti kan dock styrelsen inte lämna.

Tänk på brandrisken

Styrelsen vill samtidigt passa på att påminna om att vara varlig med juljus och att inte placera brännbara grejer på egna dörrar i trapphusen eller exempelvis barnvagnar i trapphusen. Skulle en brand uppstå så blir rökutvecklingen kraftig från allt som är brännbart. Som bekant utför styrelsen brandsyn med jämna mellanrum och reglarna är stenhårda – för allas säkerhet.