Nyhet: Uppställningsplatser för på- och avlastning

18 oktober 2018 Nu har tekniska gruppen på Stadion fixat till uppställningsplatser för bil när medlemmar/boende behöver lasta på eller lasta av sina bilar. De är inga parkeringsplatser, bara uppställningsplatser för högst 15 minuter. Platserna kommer att skyltas av Q-Park.

Vägslingan fram till portarna på Stadion är ju inte tänkt för allmän trafik. Den är till för av- och pålastning till bilen. Dessutom kan de användas för rörelsehindrade personer.

Men vi har alla upplevt hur korttidsuppställda bilar har hindrat passage till den andra porten. Samtidigt finns ett överflöd av cykelställ.

Cykelställ bortskruvade

Nu har tekniska gruppen skruvat bort cykelställen på två platser som inte hindrar passage för andra bilar. Dessa platser ska hädanefter användas för tillfällig uppställning av bilen – så kort tid som möjligt och högst 15 minuter.

Det går att ställa undan sina varor och prylar i entréhallen innanför porten medan man parkerar bilen. Risken för stölder är minimal.

Risk för böter

Q-Park kommer att märka upp platserna med skyltar om uppställning max 15 minuter. Det innebär att man riskerar parkeringsböter ifall man står där längre tid än så – något som inte lär bli problem för oss som bor på Stadion där ju alla visar fin hänsyn till grannar. Skyltarna ska framför allt avhålla utomstående från att parkera bilen där.

Sammanfattning:
1. Platserna kommer att skyltas för att inte fresta utomstående att använda platserna som parkering.
2. Parkera inte din cykel på dessa ställen.
3. Låt din bil stå så kort tid som möjligt medan du lastar av och på. Maximalt 15 minuter.
4. Står du med bilen på uppställningsplatsen längre än 15 minuter riskerar du parkeringsböter.
5. Stora flyttbilar som lastar hela möblemang vid flyttning undantas från reglerna.

Styrelsen är övertygad om att uppställningsplatserna kommer att ytterligare höja trivseln och komforten för oss på Stadion.