Ny ordförande och ny sekreterare i Brf Stadion

23 maj 2017 Brf Stadion fick en ny ordförande vid föreningsstämman i måndags. Eje Eriksson lämnade över ordförandeklubban till Kenneth Robarth. Lars Pekka ersattes i styrelsen med nyvalde Elisabeth Ericson.

En halvtimme före stämman, som hölls i samlingslokalen på 33:an samlades man för kaffemingel och fikabröd som hade ordnats av festkommittén.

Därefter vidtog stämmoförhandlingarna som leddes av Per Aludden, vicevärd och av HSB utsedd ledamot i föreningens styrelse. 39 medlemmar hade samlats. Per ledde stämman med säker hand och enigheten var stor i alla frågor, vilket markerades med rungande "ja" för varje fråga.

Minus med hög avskrivning

Avgående ordföranden Eje Eriksson berättade om vad styrelsen sysslat med under året. Flera olika åtgärder har vidtagits för att minska kostnader och öka intäkter. Bland annat har avtal omförhandlats, nya lån med avsevärt lägre räntor har upphandlats, övernattningsrum hyrts ut på årsbasis, osv.

Ekonomen Therese Johansson från HSB redogjorde för föreningens ekononomi. Det formella resultatet blev ett minus på drygt en halv miljon kronor. Men det beror enbart på nya bokförningsregler som säger att bostadsrättsföreningar måste göra så kallade linjära avskrivningar från första året, vilket drabbar nya föreningar som Stadion.

Ändå plus

Räknar man bort de nya avskrivningsreglerna så blev det ett plus på drygt en miljon kronor. Styrelsen gjorde därför en extra amortering på en miljon kronor i december 2016. Likviditeten för föreningen är 243 procent. 100 procents likviditet anses vara det som en förening med god ekonomi ska ha.

Oförändrad årsavgift

Styrelsen har därför tidigare beslutat att hålla årsavgiften för medlemmarna oförändrad under 2017.

Årsredovisningen och revisorernas berättelse godkändes av stämman och styrelsen fick ansvarsfrihet av 2016.

Valen

Eje Eriksson och Lars Pekka hade avsagt sig fortsatt arbete i styrelsen. Eje ersattes som ordförande av Kenneth Robarth och Lars ersattes av Elisabeth Ericson på två års mandat. Elisabeth valdes till sekreterare vid konstiturerande styrelsemöte efter stämman.

Margit Skeppar omvaldes för en tid av två år. Tore Öberg och Jan Sikström har kvar ett år av sin mandattid och stod inte på omval.

Till revisorer omvaldes Anna Jansson och Johan Hagström. Alla ovanstående val i enlighet med valberedningens förslag.

Till valberedning valdes Anders Nordström, omval (sammankallande), Hans Eriksson omval samt Malin Olsson nyval.

Nya stadgar – första beslutet

Därefter antogs nya stadgar enhälligt av föreningsstämman. Men de träder inte i kraft förrän efter ännu ett beslut, som troligen tas vid nästa föreningsstämma. Ändringarna i stadgarna är föranledda av lagändringar och handlar mest om formalia.

Efter stämmans avslutande presenterade sig de nya styrelseledamöterna Kenneth Roberth och Elisabeth Eriksson samt nya ledamoten i valberedningen Malin Olsson. Avgående Eje Eriksson och Lars Pekka avtackades av Tore Öberg och fick en blomma och trädgårdskratta som tack för sin tid i styrelsen.

  • Drygt 30 medlemmar röstade enhälligt i alla frågor.
    Drygt 30 medlemmar röstade enhälligt i alla frågor.
  • Stämningen var mycket god på mötet.
    Stämningen var mycket god på mötet.
  • Föreningens kaffetjejer Ann-Britt Eriksson och Ewa Bogren serverade inte bara kaffe utan också massor av glada skratt.
    Föreningens kaffetjejer Ann-Britt Eriksson och Ewa Bogren serverade inte bara kaffe utan också massor av glada skratt.
  • Presidiet Eje Eriksson, Therese Johansson och Per Aludden förberedde sig inför mötet.
    Presidiet Eje Eriksson, Therese Johansson och Per Aludden förberedde sig inför mötet.