Dags att sopa av fönsterbleck och balkongräcken!

27 januari 2016 Nu är det bra om vi alla kan sopa av snön från fönsterbleck och balkongräcken innan det börjar rasa ner stora mängder. Till lördagen väntas enligt SMHI flera plusgrader och då kan finnas risk för att någon som råkar befinna sig nära väggen får den blöta snön på sig. Dessutom dundrar det värre på fönsterblecken på de nedersta våningarna – även nattetid.

Vi hade ju en period i höstas när den första sön kom neddimpande vid plusgrader. Det var inte snö från taket utan från våra egna fönsterbleck och balkongräcken visade det sig. Och det var tunga sjok som kan skada människor – för att inte tala om barn – om de råkar befinna sig nära väggen.

Sopa när snön är torr

Passa alltså på att sopa ner snön när den är torr och du kan kolla att ingen befinner sig nedanför. Då sprids den ofta bort med vinden. Det lär komma mer snö innan lördagen och det är bra att hålla koll på fredagen.

Enligt uppgift har några lägenheter frusna balkongrutor som är svåra att öppna. Men ju mer man kan minska snön desto mindre är risken att någon skadas.

Det finns också beredskap för att märka ut rasfarligt område om det skulle bli riktigt illa.