Årsstämma med premiär för Stadionvisan

22 maj 2018 Årsstämman med Brf Stadion i måndags kväll blev en trevlig tillställning. Förutom seriösa stämmoförhandlingar så fick deltagarna nämligen innan stämman sjunga den nya Stadionvisan som allsång ledda av Stadions egna musikanter, Stefan Nilsson och Stig Hedberg. Eje Eriksson återkom som styrelseordförande i föreningen.

Avgående ordföranden Kenneth Robarth, som avsagt sig återval, öppnade stämman och hälsade alla välkomna. HSB:s Per Aludden, som också ingår i vår styrelse, valdes till ordförande för stämman och ledde därefter förhandlingarna effektivt och pedagogiskt.

Lena Pettersson, ekonom vid HSB Norr, redovisade styrelsens årsberättelse inklusive förvalningsberättelsen. Av den ekonomiska redovisningen framgick att Brf Stadion förbättrat sitt ekonomiska resultat, vilket har skett flera år i rad. Det finns gott om pengar i kassan.

Upphandlingar och sänkta räntor

Förutom upphandlade nya lån med sänkta räntor så beror de återkommande förbättringarna på flera års arbete från styrelsen med att öka intäkter och minska kostnader. Bland annat har flera serviceavtal upphandlats på nytt eller omförhandlats. HSB är den dominerande leverantören av tjänster till föreningen och samarbetet fungerar bra.

Det totala resultatet för 2017 blev dock några miljoner i förluster, vilket drabbar i princip alla nya bostadsrättsföreningar. Det beror på nya regler sedan 2014 för avskrivningar.

– Intentionen är att använda den goda likviditeten till en rejäl amortering, men det får den nya styrelsen ta slutlig ställning till, sade Kenneth Robarth.

OK från revisorerna

Revisorn Ann Jansson redogjorde därefter för revisionsarbetet och berättade att revisorerna tillstyrkte resultat- och balansräkningen, samt dispositionen av föreningens förlust. Revisorerna tillstyrkte också att styrelsen beviljas ansvarsfrihet för 2017.

Därefter beslutade stämman i enlighet med revisorernas förslag.

Eje Eriksson valdes alltså till ordförande för föreningens styrelse. Övriga ledamöter är efter valet är Tore Öberg, Margit Skeppar, Svante Utsi, Tomas Lovén och Lars Pekka. Utsi och Lovén är nyval efter ledamöter som avsagt sig och Pekka innebär en utökning av styrelsen.

Lätt uppgift

Per Aludden förklarade sin roll som ledamot i styrelsen, utsedd av HSB Norr.

– Min uppgift är bland annat att vara en snabblänk mellan styrelsen och HSB och att vara ett kompetensstöd till styrelsen. Den sistnämnda uppgiften är dock lätt för mig eftersom Brf Stadion sedan flera år har en mycket kompetent styrelse, sade Aludden.

Till föreningsvalda revisorer valdes Ann Jansson och Göran Littorin. Till valberedningen valdes Hans Eriksson (ordförande), Anders Nordlund och Larisa Pekka.

Bastumotion avslogs

Därefter tog stämman ett andra beslut om nya stadgar, som därmed har trätt i kraft. En motion om utökade gratis bastutider tisdagar och torsdagar avslogs av stämman efter en kort debatt.

De nyvalda i styrelsen kallades fram för presentation och Eje Eriksson avslutade det hela med att greppa ordförandeklubban och förklara mötet avslutat.

Texten till den nya Stadionsången finns i röda balken högst upp – eller direkt på denna länk. https://www.hsb.se/norr/brf/stadion/nu-har-vi-en-egen-stadionvisa/

 

 

 

 

Stämmobilder
  • Tomas Lovén (tv) ung nyvald styrelseledamot och specialist på IT. Svante Utsi, något äldre och specialist på husbyggen och fastighetsjuridik.
    Tomas Lovén (tv) ung nyvald styrelseledamot och specialist på IT. Svante Utsi, något äldre och specialist på husbyggen och fastighetsjuridik.
  • Musikanterna Stefan Nilsson och Stig Hedberg pustar ut efter att ha lett deltagarnas allsång Stadionvisan.
    Musikanterna Stefan Nilsson och Stig Hedberg pustar ut efter att ha lett deltagarnas allsång Stadionvisan.
  • Fyra nyvalda i styrelsen och en avgående. Fr.v. Lars Pekka, Svante Utsi, Tomas Lovén, Eje Eriksson och avgående Kenneth Robarth.
    Fyra nyvalda i styrelsen och en avgående. Fr.v. Lars Pekka, Svante Utsi, Tomas Lovén, Eje Eriksson och avgående Kenneth Robarth.