Nya vicevärden: Tillsammans skapar vi gemenskap!

27 september 2023 - Själviskheten i samhället har ökat. Men jag tycker inte att vi ska kapitulera för själviskhet. Jag vill gärna tillsammans med andra skapa gemensamma värden för människor. Det säger Thomas Åström, 54 år och trebarnsfar samt vicevärd och chef för tekniska gruppen på Stadion sedan årsstämman i juni.

Han är brandman sedan 25 år tillbaka, de flesta av dessa 25 år har han gjort som utryckande personal. 

- Det är pulsen och att vi gör skillnad i arbetet som brandman som gör jobbet roligt och intressant trots 25 år i yrket.

Dramatiska insatser

Han har varit med om dramatiska insatser där stora värden (egendom) och människoliv har räddats. Men han har också upplevt den stora tacksamheten från människor som fått hjälp.

– Allt det här är ett lagjobb mellan kollegor på Räddningstjänsten. Det har hos mig skapat insikten att man tillsammans med andra bäst kan göra något som har ett stort värde för många. 

Tar med sig insikten

Den insikten är en av anledningarna till att Thomas, som är relativt nyinflyttad på Stadion, har åtagit sig jobbet som vicevärd och chef för tekniska gruppen.

– Jag gillar att träffa människor och skapa relationer. Kan vi tillsammans dessutom sänka kostnaderna för bostadsrättsföreningen som vi äger tillsammans så är det perfekt. Jag vill gärna aktivera många i arbetet för föreningen, säger han.

Måste ha respekt

– Men vi ska också ha respekten för att en del människor vill vara för sig själva och inte har behov av något stort umgänge. Dessutom att många medlemmar arbetar så intensivt i sina yrken att de knappt har någon tid för deltagande i gemensamma aktiviteter. Men det är inte det stora engagemanget som alltid räknas utan det kan räcka med att hjälpa till med att sopa rent framför dörren efter en snöig natt.

Thomas vill vara en transparent vicevärd och ser gärna att medlemmar kontaktar honom vid problem, eftersom han är något av knutpunkten på Stadion.

Ring eller maila!

– Jag är ingen hantverkare, men har varit husägare i 23 år och kan lite om det mesta. Kring mig har jag dessutom specialister av olika slag i tekniska gruppen, säger Thomas.

– Ring, smsa eller maila mig.

Du når Thomas på 070-545 61 01‬, eller thomas.astrom69@gmail.com.