Varning! Snöras från tak på Stadion

20 december 2015 Varning för snöras från tak på Stadion! Det har visat sig att stora sjok av blötsnö rasar ner, åtminstone längs de väggar som vetter mot lekplatsen. Det är viktig att hålla barn och andra borta från närhet av väggarna tills åtgärder hinner sättas in.

Det står nu klart att det rasar ner blötsnö med rejäla smällar i plåtarna mellan våningarna och på plåtar under fönstren. Natten mot söndag snöade det först och sedan blev det blidväder. Och det smällde rejält i plåtarna framåt morgontimmarna och fortsatte under dagen.

Högsta prioritet

Undertecknad – och troligen fler som bor på de nedre våningarna – har noterat liknande smällar även förra vintern, men aldrig förstått riktigt vad det är. På de övre våningarna har det uppenbarligen inte varit något problem på grund av utskjutet på taken. Men nu har det kommit tydliga bevis och nu finns bilder på "nedslagsplatser".

Gå inte nära väggen!

Så nu gäller att varken barn eller vuxna får vistas i närheten av väggarna – speciellt vid snöfall och blidväder. Styrelsen kommer att ta tag i detta med högsta prioritet! Ett första steg är att så fort som möjligt spärra av de farliga områdena med band och varningsskyltar.