Tips: Sopa bort snön från fönsterblecken!

20 januari 2018 Nu ligger massor av snö på fönsterblecken på Stadion. Den fluffiga snön kan förvandlas till tunga isstycken när bildväder och kyla växlar framöver. När isstyckena sedan rasar ner vid nästa blidväder så kan de som bor längre ner uppleva rejäla dunsar – och när man försöker sova på natten så är det inte så kul.

Ännu mindre kul är om någon skulle råka befinna sig på marken nedanför när tunga isstycken dråsar ner okontrollerat med väldig kraft. Människor och inte minst barn kan få svåra skador.

Tipset är alltså – passa på att sopa ner snön från fönserblecken så länge det är mjuk pudersön, som nu. En liten sopkvart fungerar, men man kan också använda en fönsterskrapa.

Kika ner först!

Skulle det finnas en liten isskorpa närmast plåten så går det bra att knacka lös den försiktigt med en liten hammare. Men var försiktig – så att du inte skadar färgen på plåten. Kanske onödigt påpekande till alla händiga Stadionbor (jag vågade inte skriva Stadiongubbar med tanke på jämställdhetsdebatten).😇

Men både gubbar och andra bör nog kika ner så att ingen står på backen nedanför fönstren. Även små isbitar – som nu – kan vara tunga när de rasar från höga höjder.