Informationsmöte med medlemmar planeras

22 december 2015 Styrelsen planerar att bjuda in medlemmarna till ett informationsmöte under första kvartalet 2016. Datum för mötet är inte fastställt, bland annat därför att styrelsen försöker hinna möblera samlingsrummet på Kompanivägen 33 till möteslokal. Relaxen är som bekant trång vid medlemsmöten.

Under informationsmötet kommer bland annat diskuteras nyttjande av gemensamma lokaler. Ett exempel är hobbyrummet – alltså den uppvärmda lokalen i ett av uthusen på Stadion.

Synpunkter från alla medlemmar

Idag finns flera förslag från enskilda medlemmar om hur vi ska nyttja rummet i framtiden. Styrelsen vill ge alla medlemmar möjlighet att komma med synpunkter innan man bestämmer användandet. Målet är att så många som möjligt ska ha glädje av lokalen. En begränsande faktor är dock föreningens kärva ekonomiska läge, som inte tillåter några stora investeringar i inredning.

Vill öka intäkter och minska kostnader

Styrelsen arbetar intensivt med att öka intäkterna och minska kostnaderna. Det finns utomstående intressenter som vill långtidshyra övernattningsrum 1 på 35:an. Som bekant finns ett beslut om att långtidsuthyra det rummet från 1 augusti nästa år eftersom nyttjandegraden, förutom under storhelger, är låg för övernattningsrummen.

Dessutom pågår förhandlingar med HSB om kostnadsnivån för den service som HSB lämnar till föreningen. Möjligheterna att sänka kostnaderna ser goda ut just nu. Det kan spara en rejäl slant.

Små spartips

Varje medlem kan med enkla medel bidra till att hålla nere våra gemensamma kostnader. Några exempel:

"Beställ" bara en hiss när du ska åka upp eller ner. Att köra den andra hissen i onödan förbrukar åtskilligt med el.

Öppna gärna upp dörrarna i entréhallarna med muskelkraft och nycklar i stället för automatisk öppning ifall du inte har händerna fulla. Många bäckar små...

Spolar inte kallvattnet i onödan. Det slår mot den gemensamma börsen. Spolar du varmvatten i onödan så drabbas den egna börsen.

Tryck ihop kartonger i soprummet så att nivån inte överstiger containerkanten. Föreningen får en straffavgift vid översvämmade containers.

PS. Uppfatta inte de här små tipsen som pekpinnar eller kritik. Vi är redan ganska duktiga på att följa ovanstående. De allra flesta värnar om den gemensamma börsen.