Välkommen till Surr- och Handarbetsgruppen!

17 januari 2018 Nu har det bildats en Surr- och Handarbetsgrupp på Stadion. Mötena hålls på torsdagar kl 13 i Samlingslokalen på bottenvåningen i 33:an. – Vi träffades första gången i torsdags förra veckan. Vi surrade, vi målade, vi handarbetade, vi fikade och hade värre trevligt, säger initiativtagaren Britt Nilsson.

På första mötet, som sammankallades genom mun-mot-mun-metoden, hade sju deltagare kommit. Förutom Britt var det Barbro, Ulla, Ann-Christine, Stina, Katarina och Britt-Lis som var med. Någon hade med sig kaffe och lite fika.

Även lösa världsproblemen

Förutom fotografen Stefan Nilsson var vi bara kvinnor den här gången. Men männen är mer än välkomna.

– Man kan ta med sig handarbeten, akvarellmålning, en bok,virkning eller annat pyssel. Vill man bara surra och lösa världsproblemen så behöver man inte ha med sig något för händer.

Kostnadsfritt

Gruppen har begärt hos styrelsen att få disponera Samlingslokalen gratis, men eftersom styrelsen inte haft något möte så är inget beslut taget.

– Det ska vara helt kostnadsfritt. Samlingslokalen står ju tom för det mesta under veckorna. Men skulle någon ha bokat lokalen på torsdag kl 13 så flyttar vi bara till en annan dag eller så hoppar vi över veckans möte. säger Britt.

– Det ska vara enkelt och flärdfritt – och framför allt en trevlig stund när vi grannar lär att känna varandra ännu bättre.