Spara pengar på bilförsäkring?

08 december 2020 Brf Stadion anlitar sedan några år försäkringsmäklaren Söderberg & Parters vid upphandling av föreningens försäkringar. De erbjuder nu för Stadions medlemmar i samarbete med Dina Försäkringar AB en så kallad grupprabatt på försäkring av bl.a bil, släpvagn och snöskoter. På vissa försäkringar kan du spara pengar, men på andra kan det bli dyrare. Var uppmärksam!

Gruppförsäkringar blir alltså inte alltid de billigaste. Det kan variera mycket.

När jag jämför min snöskoterförsäkring (halvförsäkring) så betalar jag 550 kronor i premie för helår hos Länsförsäkringar. Bifogat erbjudande på samma snöskoter och samma halvförsäkring ligger på 1400 kronor. Alltså 850 kronor dyrare per år att välja grupperbjudandet.

Billigare på bil för mig

När det gäller min bil, en Skoda Octavia, kostar min bil halvförsäkring på 3299 kronor hos Länsförsäkringar. Biogat erbjudande på samma bil kostar 2300 kronor. Jag betalar alltså 899 kronor mer hos Länsförsäkringar. I båda fallen är självriskerna jämförbara.

Så det gäller verkligen att jämföra. Dessutom att vara uppmärksam på att många försäkringsbolag ger "kanonpris" första året. Men sedan höjer de kraftigt andra året – och hoppas förmodligen på att försäkringstagaren inte ska minnas vad hen betalade första året.

I bifogad fil kan du öppna och förstora Söderberg & Partners erbjudande. Klicka på länken!

/Lars Pekka, informatör i Brf-styrelsen