Enastående frivilliginsatser på Stadion

30 oktober 2020 Snyggt och prydligt både ute och inne på Stadion. Det fixas och donas ständigt. Nya medlemmar hälsas välkomna och guidas runt. Brf Stadion har en unik kår av volontärer – medlemmar som gör ständiga insatser frivilligt. Här några exempel.

När Hans Eriksson på 35:an häromdagen kikade in i hobbyrummet i förrådsbyggnaden så hittade han Janne Sikström i full färd med att putsa upp och måla bänkarna som sommartid finns vid boulebanan och "lilla grillplatsen". Båda anläggningarna har för övrigt tillkommit genom volontärers arbete.

Ingen tumme mitt i handen

Vi har tidigare berättat om Pelle Strutz och Stig Hedberg, svågrarna som verkar vara igång hela tiden. Den lilla verktygsbodan vid lilla grillplatsen är en av deras insatser.

Janne Sikström är också med på det mesta. Han har inte tummen mitt i handen oavsett om det gäller att göra ett hantverksjobb eller att lösa något tekniskt problem inom elektronik och IT. Han har en bakgrund som tekniker vid Telia.

Våra välkomsttjejer

Två tjejer som alltid är igång är Ann-Britt Eriksson och Eva Bogren. De utgör Stadions välkomstkommitté som introducerar nya medlemmar. De knackar på och hälsar de nya välkomna i gemenskapen, samt lämnar informationslappar med den första praktiska informationen.

De erbjuder sig också att visa de nya medlemmarna runt i våra gemensamma lokaler. Dessutom stöter de på HSB att snarast möjligt förnya förteckningen över de boende utomhus vid entréerna. Och att postfacken märks med de nya medlemmarnas namn så att posten kan fungera. 

Snart är också Stadions Snöskottarkompani igång för att hålla bort snön vid dörrar och portar under helgerna när HSB:s vaktmästare inte är i tjänst. Utöver det finns många ytterligare volontärer som håller igång.

Bra ekonomi ger trygghet

Och så har vi ju Svante Utsi som har ett specialuppdrag som vicevärd och teknisk koordinator och som verkligen ser till att allt fungerar. Han gör en fantastisk insats.

Brf Stadion har en ovanligt bra ekonomi trots att vi är en relativt ny förening. Det ger ekonomisk trygghet för oss medlemmar i ekonomiska föreningen Brf Stadion. En av förklaringarna är volontärerna/frivilligarbetarnas insatser. 

De sänker driftkostnaderna på fastigheterna avsevärt eftersom vi slipper anlita så många utomstånde entreprenörer.

Alla har ju inte möjlighet

Här bör tilläggas att del flesta av våra volontärer har lämnat aktiva yrkeskarriärer bakom sig och barnen är utflugna – och de är fortfarande fulla av energi. Men så är det ju inte för alla Stadionbor som försöker få livspusslet att gå ihop med jobb, familj, skjutsa barn och mycket annat. Att de inte hinner ställa upp som flitiga volonäterer har vi alla förståelse för. Deras tur kommer också så småningom.🙂