En tidig julklapp till medlemmarna

20 november 2020 I år kan vi som medlemmar i Brf Stadion ge oss själva en bra julklapp. Januari månad 2021 blir avgiftsfri för alla. Noll kronor! Förutom förbrukad el, varmvatten samt bokade gemensamma lokaler. Anledningen är att vi nu har så stark ekonomi så att vi klarar det – och det har medlemmarna och styrelsen byggt upp gemensamt.

Brf Stadion är en  välskött förening på många sätt, därom råder ingen tvekan. 

Stort engagemang

Det går inte att nog understrycka betydelsen av det breda engagemang vi har bland medlemmarna. Det görs mycket frivillig arbete, vilket innebär att vi håller nere våra kostnader och får ett attraktivt boende. Alla medlemmar vårdar gemensamma lokalar som vore de egna – och det är de ju!

Gnetande

Samtidigt har styrelsen har under många år gnetat på för att bit för bit öka intäkter och sänka kostnader, bland annat genom långtidsuthyrning av gästrum samt omförhandlingar av olika avtal och lån. 

Föreningens ekonomi är alltså långsiktigt hållbar. Styrelsen har fastställt budgeten för 2021 och inga förändringar av månadsavgifter kommer att ske för övriga månader.

Litet underskott 2021

Med ovan nämnda förutsättningar som grund har styrelsen beslutat om en avgiftsfri januari månad 2021! Men självfallet betalar vi för förbrukad el och varmvatten samt de gemensamma lokaler som vi bokar.

Budgetmässigt leder detta naturligtvis till att föreningen kommer att visa på ett litet underskott för år 2021. Men det klarar vi.

Vi bör ändå alla inse att denna fria månad är en engångsföreteelse och att förutsättningarna kan ändras kommande år

Laddstationer för elbilar

Vi undersöker även förutsättningarna för att installera laddstationer för elbilar under 2021 i och med att det finns statligt stöd som man kan ansöka.