Fem viktiga - och trevliga - Stadion-nyheter

16 november 2022 Hösten har varit lugn på Stadion men nu är vi på väg in i en spännande period där det händer saker. Här kommer information från styrelsen till alla våra medlemmar.

Glöggmingel lördag 17 december

I vår aktivitetsplan för 2022 hade vi planerat vårt årliga glöggmingel till lördag den 10 december. Men eftersom kvarterslokalen var bokad den dagen så arrangerar vi glöggmingel en vecka senare.

Lördag den 17 december kl 15.30 - 18.00. Plats: Kvarterslokalen Kompanivägen 33, vån 1.

Börja ladda för årets trevligaste träff. Mer info kommer senare.

Oförändrad årsavgift 2023

Styrelsen har nu upprättat en budget för Brf Stadion 2023. Och i den kan vi konstatera att vi inte behöver höja årsavgifterna nästa år (de avgifter som vi betalar månadsvis för drift- och kapitalkostnader). Detta trots inflation och stigande kostnader. Men skulle det bli nödvändigt är vi beredd att göra en höjning under verksamhetsåret 2023.

Styrelsen konstaterar med glädje att det långsiktiga kostnadsbesparande arbete som utförs av våra engagerade medlemmar, bland annat i tekniska gruppen och Snöskottarkompaniet, gör att vi kan behålla våra avgifter oförändrade. Vår budget ger ett litet plus före avskrivningar, detta trots en utmanade omvärld med många prishöjningar från leverantörer. 

Vi har drygt 5 miljoner i kassan och kommer att placera merparten på räntekonto under nästa år. Idag ligger pengarna på HSB utan avkastning. På grund av stigande räntor finns nu trygga räntekonton med någon eller några procents avkastning på insatta medel.

Som styrelsen tidigare informerat om så håller vi också en hög takt på amorteringarna av våra lån i jämförelse med andra "unga" bostadsrättsföreningar. Därför drabbas vi inte heller så hårt av räntehöjningar.

TV och bredband

Det görs ständiga affärer mellan IT- och telekombolag. Vi hade från början Bredbandsbolaget som leverantör av bredbandet. Det bolaget köptes upp av Telenor. Kabeln till TV kom ursprungligen från ComHem. ComHem har köpts upp av Tele2.

Kostnaderna för dessa tjänster ingår i årsavgiften som vi alla betalar.

Om säljare ringer och vill sälja bredbandstjänster, tacka alltså nej! Du har redan betalt bredbandet via årsavgiften.

I Tele2:s TV-utbud ingår ett antal gratiskanaler, bland annat SVT och några ytterligare kanal. Tele2 erbjuder också ett stort antala betalkanaler för de allra flesta intresseområdena.

Ventilationssystem ska rengöras

Som alla märkt har obligatorisk ventilationskontroll genomförts. Den visar på godkänt resultat. Men vi har behov av  att rengöra ventilationsrören i alla lägenheter, vilket kommer genomföras efter nyår. Mer information kommer. 

Solceller på garagetaket

Som styrelsen tidigare meddelat har vi börjat utreda en investering av solceller på garagetaket. Dock har omvärldesläget bidragit till att det idag inte finns någon leverantör som kan eller vill leverera en passande utrustning.

HSB har idag ett antal pågående projekt där man har samma utmaning som vi. Vi har därför beslutat att anlita HSB som projektstöd i detta, eftersom vi har ett antal komplexa frågeställningar som takets lutning, skugga från våra huskroppar, försäljning av överskottsel , befintliga installationer med mera. Vi har inte tillräcklig kunskap för att hantera det internt i föreningen. 

Vi sitter dock inte i ”sjön” eftersom vi har ett fast elprisavtal på låg nivå. Under 2023 så blir det t.o.m. några ören billigare än i år. Långsiktigt vill vi verka för hållbarhet så långt  det är möjligt och vi vet att priset på el kommer stiga. Därför avser vi att fullfölja solcellsprojektet. 

  

Fler bilder
  • Vi går in i ett samarbete med HSB när vi planerar solceller på garagetaket.
    Vi går in i ett samarbete med HSB när vi planerar solceller på garagetaket.
  • 3 hål i väggen ger oss mer än 100 TV-kanaler, om vi är beredda att betala. SVT och TV4 och några till ingår dock i den årsavgift som vi betalar månadsvis.
    3 hål i väggen ger oss mer än 100 TV-kanaler, om vi är beredda att betala. SVT och TV4 och några till ingår dock i den årsavgift som vi betalar månadsvis.
  • Ventilationskontroll har genomförts i höst. Och resultatet var godkänt. Men till våren gör vi rengöring av kanalerna i alla lägenheter.
    Ventilationskontroll har genomförts i höst. Och resultatet var godkänt. Men till våren gör vi rengöring av kanalerna i alla lägenheter.