Bra stämning och mycken humor på medlemsmöte

18 mars 2016 Det var en stor uppslutning på informationsmötet med medlemmarna på Stadion den 17 mars i Samlingslokalen på 33:an. Trots att ett stort antal stolar har inköpts, så fick ytterligare stolar hämtas från andra utrymmen. Stämningen var mycket god med mängder av humoristiska inlägg från alla håll och kanter.

Robert Svanberg från Räddningstjänsten gav konkreta råd om hur alla medlemmar kan bidra till att minska risken för brand och begränsa skadorna om en brand ändå skulle uppstå (se vidstående artikel).

Nya medlemmar välkomnades

Därefter berättade ordföranden Eje Eriksson om vilka nya medlemmar som tillkommit efter medlemsmötet i oktober förra året – och hälsade dem särskilt välkomna. Han och vice ordföranden Tore Öberg fortsatte med att redogöra för vad som tilldragit sig i föreningen den senaste tiden, bland annat besiktningar.

Av diskussionerna framgick att de allra flesta medlemmar har förståelse för att alla fel inte kan rättas till på en gång – och att besiktningsmannen i vissa fall anser att kostnaderna är orimlliga för en åtgärd i relation till de problem som felet kan förorsaka. Något som föreningen måste acceptera, men som ger enskilda medlemmar all rätt att själva driva frågan vidare.

Ekonomin förbättras

Därefter redogjorde Stadions "finansminister" Tore Öberg för föreningens ekonomi. Totalresultatet för 2015 blev en förlust. Det beror på att nya regler kräver stora avskrivningar och det får stora bokföringsmässiga konsekvenser för alla nyare bostadsrättsföreningar.

– Det vikiga är ändå att vår likvididet är mycket god och den förbättras ännu mer under 2016. Driftkostnaderna under 2015 blev högre än budget, men den höjda avgiften från 1 januari ska förhoppningsvis ge balans i driftbudgeten, sade Tore Öberg.

Bättre nyttjande av lokaler

Sedan berättade Eje Eriksson om hur styrelsen och utegruppen disponerat om vissa gemensamma lokaler. Gästrum 1 hyrs ut från 1 augusti på långtidshyra, vilket ger en intäkt på cirka 40 000 kronor. I stället kommer den nymöblerade Samlingslokalen (där mötet hölls) att kunna hyras som gästrum med fyra bäddar. Totalt innebär det tillgång till sex "gästbäddar" – vliket är två mer jämfört med tidgigare.

Dessutom ska Samlingslokalen fungera som möteslokal, vilket innebär att föreningen slippar hyra externa lokaler för årsmöten och sparar tusenlappar.

En tredje funktion är att Samlingslokalen kan bokas av medlemmar för fester med sittplatser och porslin för  upp till 24-30 deltagare. Relaxen har möblerats med sköna sittgrupper och porslin för upp till 12 deltagare. Nu gör Relaxen skäl för sitt namn.

Hobbyrummet får fler funktioner

Slutligen diskterades hur föreningen ska använda hobbyrummet. Den allmänna meningen var att den ska kunna ha fler funktioner, bland annat hopfällbart bordtennisbord, väggfast bänk för enklare hobbyarbeten, motionsredskap som inte medför olycksrisker, o.d. Styrelsen hoppas kunna ta definitivt beslut vid kommande styrelsemöte.

En av medlemmarna uttryckte vid avslutningen uppskattning för det arbete som styrelsen och några ytterligare medlemmar lägger ner för det gemensamma bästa, vilket den humoristiskt lagde ordföranden karakteriserade som ett superintelligent inlägg. :-)