Händelsrik helg på berget

29 november 2015 Det har varit en ovanligt händelserik helg på "Stadion-berget". Vattenkranar har har sinat, hissar har stannat och garageportar har lagt av. Delar av styrelsen och besiktningsgruppen har jobbat så svetten lackat.

 I fredags kväll försvann vattentrycket i de översta våningarna på Brf Stadion. När HSB-jouren kom så visade det sig att två vippsäkringar i manövercentralen hade löst ut. Under tiden som jouren var på plats så gick säkringarna ytterligare en gång. Efter samtal med kommunen och  Peter Löwdin, HSB har vi beställt från kommunen en mätning, under en vecka, av vattentrycket. Detta för att utröna om problemet ligger i kommunens leverans eller i NCCs utrustning.

Åtgärdas på måndag

Söndag morgon så blev det fel på den stora hissen på Kompanivägen 35. Efter kontakt med HSB jouren så felanmäldes hissen direkt till Kone. Hissen ska åtgärdas på måndag enligt Kone. Lilla hissen går som vanligt.

Fortsatt problem med garageportarna

Under söndagen slutade garageporten på övre planet att fungera. En garageportshalva är låst i öppet läge medans den andra halvan stänger. Nämnas bör att det gå att köra bilarna in och ut ur garaget. Styrarmen från dörrens överkant till styrskenan, som sitter i väggen, har blivit krokig. Troligen ett följdfel av de av Alldoor i augusti konstaterade skadorna på garageporten. Skador som ännu inte åtgärdats. Vicevärden Per Aludden kontaktar NCC och Alldoor för att få porten åtgärdad.