Ventilationsrengöring efter påsk + ytterligare aktuella saker

14 mars 2023 Var beredd på att det någon gång efter påsk kommer tekniker från ventilationsföretaget LEAB till samtliga lägenheter för rengöring av ventilationstrummor. Ursprungsplanen var att jobbet skulle påbörjas i slutet av februari, men LEAB blev tvungen att planera om på grund av hög arbetsbelastning. Besiktningen i november gav godkänt resultat, men visade på rejäla behov av rengöring av ventilationskanalerna i princip i alla bostäder.

LEAB har nu meddelat att de nu planerar att göra rengöringen efter påsk då de kommer med speciautrustning som borstar och suger upp damm och andra partiklar från ventilationskanalerna.

Ni kan naturligtvis vara hemma, men arbetat kan även utföras om ni skulle vara bortresta. Rengöringsteamet har tillgång till huvudnyckel och personal från vår tekniska grupp kommer att närvara. 

Vi kommer med mer detaljerad information när LEAB har planlagt sitt arbete.

Stadionborna har ställt upp – igen

Vi berättade för ett tag sedan via anslag i entrénhallarna om problemen med grus som drogs in i hallar och hissar. Det fick till följd att hissdörrarna började låsa sig eftersom gruset ramlade ner i de kanaler som hissdörrarna löper längs efter. Vi uppmanade alla att skrapa av skorna och även skrapa bort is från fotskrapor och galler samt sopa upp grus inomhus.

Och si! Alla har vi märkt att det blivit stora förbättringar. Stadionborna har återigen ställt upp gemensamt. Förhoppningsvis slipper föreningen i fortsättningen att anlita hissleverantören KONE för att få igång hissdörrarna igen. Ett STORT TACK till alla från styrelsen.

Ett slarv har noterats nyligen

Ett annat gemensamt utrymme som Stadionborna sköter om på ett bra sätt är Relaxen och bastun högst uppe på 35:an. MEN, ett undantag har registrerats. Styrelsen fick in nyligen ett klagomål från en familj som kom till en ostädad relax och ostädad bastu. Det var inte så roligt att börja bastubadet med att städa efter andra som hade slarvat.

Styrelsen har noterat vem som hade hyrt bastun innan den hyrdes av familjen som klagade, men vi har inte kontaktat vederbörande och gjort någon stor sak av det hela. Vi tror att denna påminnelse ska medverka till att vi alla fortsättningsvis ser till att vi rengör efter oss när vi hyrt Relaxen och andra gemensamma utrymmen.

Motorvärmarstyrningen ändrades – igen!

Som många märkt har Zpark ändrat inställningarna för motorvärmar-appen – igen. Ändringen kom efter att Zpark hade fixat till en bugg som tvingade många av oss att logga in på nytt varje gång motorvärmaren skulle startas via appen. Det felet är nu borta. Men i stället stängs inte strömmen av till sladden av när man drar ut motorvärmarsladden från bilen inför avfärd. Det gjorde den tidigare.

När man nu kommer tillbaka och kopplar in motorvärmarsladden så börjar motor- och kupévärmaren att gå direkt. Är man ouppmärksam så kan elströmmen dunka på i flera dygn om man inte använder bilen. Så GLÖM INTE ATT DU MÅSTE STÄNGA STRÖMMEN SJÄLV när strömmen ska vara avslagen.

Zpark egenutvecklade system med motor- och kupévärmarström + laddström till batteribilar innebar en fin lösning med låg kostnad för oss på Stadion. Nu ser man Zpark-boxar över hela stan. Men företaget verkar ha problem med mjukvaruhanteringen, det vill säga programmeringen av systemet.

Styrelsen kommer att påpeka till Zpark att det är dags att nu försöka stabilisera mjukvaran.