"Rapsfältet" ska bli gräsmatta

03 juni 2015 Nu ska vårt vajande "rapsfält" äntligen bli gräsmatta. Det är åtminstone förhoppningen efter att Jan Sikström och Svante Utsi från vår utegrupp haft ett möte igår den 2 juni med NCC och HSB. NCC erkänner ärligt ett par misstag i hanteringen.

– NCC kommer att klippa ner ogräset de närmsta dagarna och forsla bort skräpet. De träd som dött eller saknas ska planteras. Efter godkänd besiktning tar HSB över ansvaret för skötseln av området, säger Jan Sikström.

Klippning får gräset att ta över

Sedan kommer det att ta en tid, beroende på värmen, innan gräset tar sig och de kala fläckarna också börjat växa.

 – När man börjar klippa regelbundet kommer gräsväxten att ta över ogräset, säger Jan Sikström. Samma sak säger Peter Löwdin från HSB.

Kommunikationsmiss

Från NCC meddelar kommunikatören Yvonne Töyrä att anledningen till att ogräset inte klippts tidigare beror på en kommunikationsmiss inom NCC och att allt hädanefter ska skötas enligt överenskommelse. Så här skriver Yvonne.

”De två arbetarna som varit på plats tis-fre vecka 21 har åtgärdat alla tidigare markbesiktningspunkter, kärrat ut 2 matjordslass samt sand och rättat till plattor mm. Att de jobbat som planerat intygades också av Jan och Svante. Trädgårdsmästaren har varit på plats och satt buskar och träd samt kommer att komplettera med resterande som kom fram vid dagens genomgång.

 Hoppas att ni kan njuta av en fin utemiljö i sommar! ”Avslutar Yvonne Töyrä”.

Sandöken 2014

Som alla boende på Stadion märkte var gräsmattan kring Stadion ett stort elände sommaren 2014. Området härjades av rena sand- och jordstormar och de som bodde längst ner kunde inte ha fönstren öppna trots värmen.

På NCC är dåvarande platschefen Per-Åke Nilsson (pensionär från 1 april) ärligt självkritisk.

– Vi skötte det inte som det ska skötas. Samtidigt hade vi en olyckligt torr sommar vilket gjorde dammandet än värre, säger han.

Vi tar Yvonne Töyrä på orden och hoppas på en fin utemiljö i sommar!