Viktig information om elsäkringar

24 november 2015 Flera medlemmar har haft problem med säkringar som "går", antingen i säkringsskåpen i lägenheterna (vippsäkringar) eller huvudsäkringarna (16A säkringar) i elcentralerna på olika våningar. Nu har Jan Sikström rett ut frågan och här kommer information till alla medlemmar.

1) Det har vid besiktningen framkommit att säkringarna till respektive lägenhet löser ut för snabbt. Detta kommer att åtgärdas av NCC. Troligen genom en trögare säkring i lägenhetscentralerna och genom en större huvudsäkring för respektive lägenhet.

 2) Huvudsäkringarna finns samlade på olika våningsplan enligt bifogad sammanställning.

3) Om lägenhetssäkringen går, så kan ni själva åtgärda detta i lägenhetsskåpet, efter att ha kopplat bort någon strömkälla.

4) Om huvudsäkringen går så behöver ni tillgång till en ”fastighetsskötarnyckel” för att byta huvudsäkringen. En sådan nyckel kan ni låna av någon i Brf Stadions styrelse. (Se hemsidan).

I bifogad fil finns en förteckning över vilken våning dina huvudsäkringar finns på.

Skriv gärna ut PDF-filen för eventuella kommande behov. Att bara spara den i en dator som behöver ström innebär ju en viss risk om "strömmen har gått". :-)

 

Elcentraler 16 A säkringar för resp. lägenhet