Rapport till alla som var bortresta (2)

23 augusti 2020 Det har hänt ytterligare positiva saker i sommar på Stadion utöver vad vi berättar i föregående artikel. Nu ha nämligen upprensningen av skogsavfallet påbörjats på nord- och nordvästsluttningen nedanför Stadion. De flesta har nog sett rishögarna vid lekplatsen.

Efter att Luleå kommuns park- och skogsförvaltning utförde en utglesning av skogen för bättre sikt från Stadion för några år sedan (på styelsens begäran) så kvarlämnades massor av klenvirkesstammar, ris och trädkronor på backen. Det innebar stora svårigheter att färdas till fots för att exempelvis plocka bär.

Styrelsen för BRF Stadion påpekade detta förra året till skogsförvaltaren vid Luleå kommun. Från början var förvaltningen lite motsträvig och menade att det skulle bli dyrt och att försäljning av avfallet som bränsle vid värmeverk skulle ge så lite intäkter.

Jobb för ungdomar

Men så i somras kom man uppenbarligen på att arbetet ju kunde utföras av feriearbetande ungdomar. Vilket också skett. Två flugor i en smäll, eftersom det också var lite brist på objekt för ungdomarna.

Längre ner finns bråten kvar, men enligt Hans Eriksson på 35:an, som talat med arbetsledaren, så planerar förvaltningen att fortsätta arbetena nästa sommar.

Vi sänder en tacksamhetens tanke till kommunens park- och skogsförvaltning som ändå lyssnade till oss på Stadion.