Styrelsen informerar sept 2014

09 september 2014 Nu kör vi igång information till alla medlemmar på Stadion. Här kommer besked om bland annat grönytor, garageportar, parkeringsplatser och asfaltering av kommunens vägar kring vårt Stadion. Styrelsen hade möte den 25 augusti.

Styrelsen i HSB Brf Stadion vill informera från sina styrelsemöten samt från kontakter i övrigt som påverkar vårt boende i Brf Stadion.

•Problem med garageportar och fjärrstyrningsdosor.

De problem som uppmärksammats gällande garageportar och fjärrstyrningsportar ska enligt entreprenören vara åtgärdade. Trots att mottagaren justerats för ökad känslighet så verkar problemen dock kvarstå. Styrelsen arbetar aktivt med detta så att vi kommer fram till en lösning.

•Iordningställande av föreningens mark.

Besiktning genomfördes den 27 augusti. Inga allvarliga synpunkter framkom men några viktiga punkter som kan vara av intresse är att grönytorna runt husen ska göras om. Det handlar bl.a. om ogräs och att jorden inte är packad på rätt sätt. Plantering av buskar och träd på nedersidan är inte gjord men kommer att ske. Uppriktning av stolpar ska göras. Avrinningen på 35:an kommer att göras om på två ställen.

Vidare har HSB meddelat kommunen att de kan asfaltera på kommunens vägar upp mot vår fastighet. Styrelsen försöker påverka så att det sker snarast möjligt.

När det gäller grusvägen på nedersidan intill skogen så har styrelsen framfört önskemål till kommunen om en smal cykelstig, bl.a. för att undvika okynnesparkering där.

Efterbesiktning kommer att genomföras den 10 oktober. Fram till dess kommer arbeten att utföras på gården.

•Parkeringsplatser.

Styrelsen arbetar med att lösa frågan. Vi arbetar efter alternativet att göra om ett antal gästparkeringsplatser utomhus till förhyrda platser, i ett första steg utan el.

•Ordningsregler för föreningens gemensamma utrymmen.

Styrelsen ser behov av att ta fram ordningsregler för våra gemensamma utrymmen. Det handlar bl.a. om sophuset som fått ta emot skräp som inte hör hemma där och som varje boende själv måste frakta till återvinningen en bit bort. Det handlar även om basturelaxen där gäster inte städat ordenligt efter sig, med bl.a. kvarlämnade ölburkar, flaskor, mm. Styrelsen ber om att vi alla gemensamt håller efter de gemensamma utrymmena så att det blir trevligt och fräscht att använda sig av dessa.

•Information från styrelsen.

Styrelsen avser att använda föreningens webbplats som huvudsaklig informationskanal. Till vår hjälp med det har vi Lars Pekka.

•Festkommitté.

Det har inkommit önskemål om att bilda en festkommitté. De som är intresserade av att ingå i kommittén kan höra av sig till styrelsen.

Nästa styrelsemöte är planerat till den 22 september.

Hälsningar
Styrelsen Brf Stadion
Ulrika, Margit, Tore, Mikael och Mats