2006-12-01

Grovsoprummen öppna igen
Nu kan du slänga grovsopor på Vantgatan 3 och Kabelgatan 16 igen. Det sker på prov, med tydligare regler och öppet alla dagar kl 10-20. Det du får slänga är brännbara sopor som får plats i kärlen. Förbjudet är byggavfall, betong, gips, färg, lösningsmedel, elektronik, vitvaror, cyklar, stora möbler etc.
Tänk på fastighetsskötarnas arbetsmiljö, det är de som släpar ut allt. Lämna förpackningar, även wellpapp, på Stortoppsgatan - då slipper ju vi (du) betala för det.

Höjda månadsavgifter p g a stora underhållsarbeten
Styrelsen beslöt på budgetmötet i december att höja månadsavgifterna med 3 procent från den 1 januari 2007. Anledningen är att vi sätter av pengar för framtida underhållsåtgärder.
Under de närmsta åren gäller det bl a nytt porttelefon/passersystem, hissarna på Kabelgatan 22-30, sista etappen av fasaderna/ventilationen, dränering på Vantgatan 1 och 3 samt målning av trapphusen. Även månadsavgifterna för bilplatserna höjs från samma datum, p-platserna till 180 kr, kallgaragen till 300 kr och varmgaragen till 400 kr.

Ventilationsarbete på Vantgatan
Byte av spiskåpor på Vantgatan börjar efter jul och håller på t o m februari. Firman sätter upp anslag i din trappuppgång när det är dags. På expeditionen kan du titta på en standardkåpa för kryddhylla och ett rostfritt alternativ. Kontakta expeditionen om du inte vill ha standardkåpan.

Ventilationen kräver öppna ventiler
Vårt nya ventilationssystem innebär att vi får den goda inomhusmiljö som myndigheterna kräver, efter ett riksdagsbeslut 1991 om obligatorisk ventilationskontroll (OVK). Systemet omfattar centrala, tryckstyrda fläktar, nya spiskåpor med spjäll (ingen fläkt) och nya ventiler.
Allt justeras så att lägenheter och trapphus får rätt luftflöde och detta är inget man på egen hand ska ändra på. Spaltventilerna över fönstren ska vara öppna, även om det kan bli kallt just vid fönstret. (Detta är paradoxen mellan värme och ventilation.)
Stänger du ventilerna uppstår undertryck och ofta missljud. Du orsakar även ett för högt luftflöde i grannlägenheterna. Tänk även på att stänga luckan till sopnedkastet ordentligt, så att inte soplukt sugs upp i trapphusen.

Enkla regler för trivsam tvättning
Om vi följer anvisningarna för tvättstugor och torkrum går arbetet lättare, maskinerna håller längre och alla blir gladare. Tvätta endast på ditt eget, bokade tvättpass och utrym tvättstugan innan nästa pass börjar. För att vara säker på att ingen river ut din tvätt bör du inte ta bort bokningslåset förrän du är helt klar. Du får använda torkrummet, men inte torktumlaren, en timme efter tvättpasset. Städa alltid de utrymmen du har använt.

Tid för levande ljus och brandvarnare
Så här i juletid tänder många levande ljus. En god regel är att den som tänder ett ljus också släcker det. Om du inte redan har brandvarnare så skaffa denna billiga livförsäkring nu. Gör även till en vana att regelbundet kolla funktion och byta batteri, t ex vid första advent.

Bilar ofta i vägen på Vantgatan
Observera att du inte får parkera utefter trottoarkanten på Vantgatan. Detta är inte bara ett påhitt av stan, du blockerar våra egna p-platser så att man inte kommer vare sig in eller ut.

Till sist tackar vi för året som gått och önskar alla en GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!