2010-09-28

Forskningsinstitut synar våra hus
Skadorna på fasaderna i de höga punkthusen på Kabelgatan 8–14 är omfattande och skuldfrågan är ännu inte löst. SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut har just avslutat fuktmätning av ytterväggarna i samtliga lägenheter i de fyra husen. SP har även från utsidan undersökt fasaderna. Ingen av de undersökta lägenheterna har fått skador på grund av inträngande regn. Styrelsen kommer att få en rapport och åtgärdsförslag. Inom kort går SP vidare med att kontrollmätta lägenheter i punkthusen på Kabelgatan 16–20. Därefter kommer utvalda lägenheter att fuktmätas i föreningens övriga hus.

Höststädning den 9–10 oktober
Visst vill du vara med och göra höstfint i området? Kom och tag ett tag lördagen och/eller söndagen, den 9–10 oktober. Vi samlas kl 10 i lokalen och håller på fram till kl 12 då vi bjuder på fika. Sedan fortsätter de som vill, så länge de vill. Det gröna intresset växer – så i år blir vi nog ännu fler än tidigare!

Stor satsning på grönområdet den 29–30 oktober
Den större insats för utemiljön vi nämnde i förra Gråbergsbladet blir nu av. När firman Trädspecialisterna har gjort sitt räknar vi med att Gråberget på flera håll har blivit både luftigare, grönare och skönare. Vi fortsätter sedan med årsvisa genomgångar och åtgärder.

Ändrade bastutider udda och jämna veckor
Hittills har föreningens herrar haft monopol på fredagskvällarna. Nu vill kvinnorna ha samma möjlighet. Därför inför vi nu ett schema för udda respektive jämna veckor, med fasta tider enligt nedan. I bastun ligger en bokningslista för övriga tider. Förtroendemannen ger dig permanent tillgång till bastun kl 6–22, via din elektroniska nyckel nr 1. Nytt är också att all belysning ligger på samma strömbrytare.
    Udda veckor:                                 Jämna veckor:
    Damer, onsdagar kl 16.30–20.      Herrar, onsdagar kl 16.30–20.
    Herrar, fredagar kl 16.30–20.        Damer, fredagar kl 16.30–20.

Salong Gråberget i ny regi
Salong Gråbergets Ingalill Andersson har efter många års verksamhet dragit sig tillbaka. Ny frisör är Ulrika Sörensen, som formar håret med förnuft och känsla. Salongen har glädjen att även i fortsättningen kunna erbjuda fotvård. Ny medicinsk fotterapeut är Xenia Gabaude och hon tar väl hand om dig och dina fötter. Under vecka 39–40 ingår gratis makeup vid klippning eller annan behandling. Vi hälsar Ulrika välkommen hit och önskar henne lycka till!

Några självklara tips för goda grannar
Räddningstjänsten påpekar att vi måste hålla trapphusen fria
Ställ inte upp entrédörrarna – vi har haft inbrott i vinds- och källarförråd
Sopgubbarna är trötta på slarv med hushållsavfall – det ska läggas i påsar
Skaka inte mattor och släng inte fimpar från balkongen
Lägg inte ut mat på marken – det drar till sig råttor
När du slänger papp, ta ur eventuell frigolit och vik ihop kartongen
Lägg inte kuvert i pappersåtervinningen
Ditt tvättbokningslås ska vara numrerat och inte flyttas innan du är helt klar
Torktumla inte grusiga joggingskor(!).

Övrigt nytt i korthet
Samtliga torkrum har fått bättre belysning, med lågenergilampor.
Styrelsen undersöker hur medlemsinformationen kan förbättras.
Städbolaget har åter fått en ny städare, denna gång heter hon Nina.