2007-12-10

Höjda månadsavgifter p g a stora underhållsarbeten
Styrelsen beslöt på budgetmötet i december att höja månadsavgifterna för lägenheter med 3 procent från den 1 januari 2008. Anledningen är att vi behöver sätta av pengar för framtida underhållsåtgärder. De närmaste åren gäller det bl a nytt porttelefon/passersystem och dränering vid Vantgatan 1 och 3. Månadsavgifterna för bilplatserna berörs dock inte.

Städbolaget tar över städningen
Styrelsen beslöt under året att lägga ut städningen av våra allmänna utrymmen på en firma. Den firma som vann upphandlingen är Städbolaget, som från och med årsskiftet ansvarar för städningen. Det innebär att våra nuvarande lokalvårdare bara kommer att vara kvar här året ut.

Nya skivor i köksskåpet
I vissa lägenheter har bytena av spiskåpor lett till att skåpet ovanför spisen har utrustats med alltför enkla hyllplan. De som önskar kommer att få dessa utbytta mot en mer gedigen variant. Önskar du få detta åtgärdat, hör av dig till expeditionen. Det gäller alla husen.

Nyttigt besök av närpolisen
Närpolisen besökte oss den 17 oktober i brottsförebyggande syfte. De föreslog rent allmänt glesare växtlighet vid våra dörrar, genomtänkt belysning, ståldörrar, bra lås och brytskydd samt att inte ställa upp fönster i tvättstugan eller förvara värdesaker i förråden. Vidare bör vi inte släppa in någon som bara säger sig ”ska besöka någon”. Vi kan nämna att de som får dela ut reklam hos oss har nyckel och om någon ska in i din lägenhet blir du varskodd av oss först.

Nya vindslägenheterna snart klara
De nya vindslägenheterna på Kabelgatan 28 och 30 är något försenade, men står om allt går väl klara strax efter årsskiftet. Mäklare är kontaktade och en särskild visning kommer att ordnas för medlemmarna. Håll utkik efter anslag i entréerna.

Höststädning med ”god” uppslutning
Helgen den 6-7 oktober hade vi höststädning. På lördagen deltog 16 personer, medan 13 personer var med på söndagen (med några ”dubletter”). Deltagarna spred ut sig över området och gallrade buskage, tog ned småträd, planterade lökar och rensade ogräs. Efter ett par timmars arbete avnjöts fika i höstsolen. Kanske kommer ännu fler (!) till vårstädningen.

Lugnare bastande
Grannarna till bastun störs ofta av alltför sent bastande. Styrelsen har därför beslutat att inte tillåta bastande eller duschande i bastun efter kl 22.00.

P-platser följer inte med lägenheterna
Vi vill klargöra att bilplatserna inte följer med lägenheten vid en överlåtelse. De går istället till en kölista som administreras strikt av förtroendemannen. Flyttar du inom området behåller du däremot din bilplats eller köplats, vilket i andras ögon kan se ut som om du har gått före i kön. Vill du byta plats kan du ställa dig i en byteskö, med företräde framför nya medlemmar.

Tid för levande ljus och brandvarnare
Så här i juletid tänder många levande ljus. En god regel är att den som tänder ett ljus också släcker det. Om du inte redan har brandvarnare så skaffa denna billiga livförsäkring nu. Gör även till en vana att regelbundet kolla funktion och byta batteri, t ex vid första advent.

Till sist tackar vi för året som gått och önskar alla God Jul & Gott Nytt År!