2018-12-20

Expeditionen helgstänger
Expeditionen är obemannad från och med den 21 december till och med den 6 januari. Under den perioden anmäler du brådskande ärenden till HSBs kundtjänst, för vidarebefordran till fastighetsskötaren. Vid behov kontaktar han styrelsen.

Barngrupp med ny kontakt
Barnen i nuvarande barngruppen är mogna för dagis. Men om intresse finns börjar en ny grupp den 10 januari och träffas sedan varje torsdag klockan 14−16. Anmäl dig till den nya kontaktpersonen Anna Wikström, telefon 0721-50 29 63, e-post acwikstrom@gmail.com.

Tre jultraditioner hos oss!
På årets glöggträff blev vi 18 personer. Tyvärr hade de flesta julträden slocknat under året, troligen av det blixtnedslag vi hade i området. Det blev problem med nya leveranser, men nu lyser de flesta fint igen.
Pepparkaksbaket samlade runt 25 personer, varav många barn. Det var full fart på bakningen och glada, stojande barn.
Även julmarknaden drog runt 25 personer. Utbudet var brett av julsaker, kort, affischer, loppisprylar, lotter och ett ”chokladhjul”.

Kabelgatan 8 och 16 åtgärdas
Flera av våra hus har problem med marksättningar, dränering och rören för avlopp och dagvatten. Att åtgärda problemen blir ett stort projekt som kommer att pågå en tid.
Vi startar med två hus, dels Kabelgatan 8, där även entrén ska bli lättare att nå, dels Kabelgatan 16, där även den kapade kommunala gångvägen ska åtgärdas.
På innerdörren till expeditionen kan du se skisser som visar tankarna bakom projekteringen.

Elrum ska vara låsta
Våra elrum och elskåp har olika slags lås. Detta är något vi ska se över, då det är viktigt att dörrar och luckor är låsta. Ser du någon öppen, som du inte kan stänga själv, gör en felanmälan.

Utemöbler även under vintern
Vi låter utemöblerna stå kvar ute, eftersom vi har ont om plats inne. Förut har vi haft dem i trapphus och undercentraler. Men det tillåter inte brandskyddet.
Möblerna står ändå ute i ur och skur och dessutom har vi fasta möbler ute även under vintern. Så nu kan du sitta ute och njuta även av (den klena) vintersolen.
Till våren sker en översyn i form av tvättning och kanske målning.

Skaffa brandvarnare nu!
Så här i juletid är det extra mysigt med levande ljus. En god regel är att den som tänder ett ljus också släcker det. Har du inte en brandvarnare, så skaffa denna billiga livförsäkring nu! Glöm inte att kolla funktionen och byta batteri − till exempel när du har läst detta blad.

Nybygget tar julledigt
Just nu fortsätter monteringen av huset mot äldreboendet samt takarbeten på övriga hus. I julveckan sker inga transporter eller större arbeten, men möjligen småjobb.
Den 3 januari återupptas normala arbeten. Ställningar vid Kabelgatan börjar monteras ned och så även byggkranen, som ska flyttas till den tomma byggytan. Detta innebär extratransporter, bland annat av en stor mobilkran.
Brummande torkaggregat måste vara igång, men ljudet ska skärmas av så mycket som möjligt.

Styrelsen tackar för året som gått och önskar dig God Jul och Gott Nytt År!