2011-12-01

Månadsavgifterna oförändrade
Styrelsen beslöt på budgetmötet i november att låta månadsavgifterna vara oförändrade nästa år. Det gäller såväl lägenheter som bilplatser. Föreningens ekonomi är fortsatt god och underhållsåtgärder kommer att ske som planerat enligt underhållsplanen, utan att avgifterna behöver höjas i år.

Trapphusrenovering startar
Under 2012 startar renoveringen av våra trapphus. Arbetet omfattar väggar, golv, räcken, belysning och namntavlor. Styrelsen strävar efter att i färger och mönster återspegla husens byggperiod, alltså 1952–53.
En provmålning har genomförts i tre trapphus, Kabelgatan 8, 30 och 39 A. Målningen på Kabelgatan 8 och 39 A kan skönjas utifrån.

Gå med i Gröna Gruppen
Gröna Gruppen vill gärna ha fler medlemmar. Gruppen har styrelsens uppdrag att ta fram idéer för hur vår utemiljö kan förskönas och komma med åtgärdsförslag.
Fastighetsskötarna sköter normalt våra rabatter, men enskilda medlemmar kan ”adoptera” en rabatt, plantera växter och sköta om den. Föreningen står för materialet mot uppvisat kvitto.
Är du intresserad av något ovan, hör av dig till expeditionen.

Kom till våra aktiviteter!
Du vet väl att föreningen ordnar resor, läsecirklar, bingoträffar och andra aktiviteter? Ofta handlar det om en bit mat eller kaffe med dopp i samlingslokalen. Vi vill att alla ska känna sig välkomna. Är du intresserad, kontakta då Margot Ericsson, telefon 12 99 81, 0737-74 97 94.

Byt fettfilter i spiskåpan
Våra standardspiskåpor i Futurums 200-serie har polyesterfilter med begränsad livslängd. Nytt filter kan du köpa till exempel i butikskedjan Elon. Där finns även ett tåligare i metall, med måtten 359 x 255 mm och artikelnumret 3523.

Välbesökt novemberpub
Den 25 november arrangerade pub kommittén en pub i samlings lokalen på Vantgatan 3. Goda små rätter serverades och till det fanns förstås drycker för alla smaker.
Trubaduren Joakim Schmidt spelade både äldre och nyare låtar, många var välkända och andra sådana som han lyfte fram i ljuset. Han hade även eget spännande material på repertoaren.
Annika Ramm höll en rolig och varierad quiz. För ännu ej invigda i denna aktivitet kan nämnas att det är en form av frågesport som fullständigt har exploderat på Göteborgs pubar. Roligt och socialt!
Och välbesökt var det. Vi slog rekord med minst 50 personer. I vår blir det pub igen, så håll utkik efter anslag i din trappuppgång.

Parkera med omtanke
Vi har smala p-platser, med dagens mått mätt. Det ställer krav på nog grann parkering inom respektive ruta. Tänker du på det blir grannen glad och du slipper p-böter.
Bil som står felaktigt på vår mark anmäler du på telefon 23 00 00. Bil som står i vägen på gatan anmäler du till stan på telefon 15 00 17.

Hundar ska vara kopplade
Det är trevligt med husdjur hos oss och det är vanligt med hundar och katter i området. Flera boende rapporterar dock att vissa hundar ofta inte hålls kopplade. Tillbud har även skett där både människor och hundar har blivit bitna.
Styrelsen uppmanar den som utsätts för lös hund att anmäla detta till både polisen och expeditionen.

Skaffa brandvarnare nu!
Så här i juletid är det extra mysigt med levande ljus. En god regel är att den som tänder ett ljus också släcker det. Om du inte redan har brandvarnare så skaffa denna billiga livförsäkring nu! Gör även till en vana att regelbundet kolla funktion och byta batteri, till exempel när du just har läst detta blad.

Övrigt nytt i korthet
Samtliga hissar är nybesiktigade, med bara få småanmärkningar.
Radon mäts slumpmässigt på Kabelgatan 39 och Vantgatan 3

Till sist tackar vi för året som gått och önskar alla God Jul och Gott Nytt År!