2014-12-18

Expeditionen helgstänger
Expeditionen är obemannad fr o m den 19 december t o m trettonhelgen. Under den perioden anmäler du brådskande ärenden till HSBs felanmälan, telefon 010-442 24 24 eller via www.hsb.se/goteborg.
På samma sätt bokar eller avbokar du där gästlägenhet och samlingslokal. Expeditionen öppnar åter onsdagen den 7 januari − just denna dag med såväl besökstid och telefontid kl 14−16 och 18-20.

Fasaderna äntligen helt klara
Som de flesta nog har sett har fasadrenoveringen på Kabelgatan 8−14 varit klar ett tag. Nu är även de sista småanmärkningarna klara och projektet därmed avslutat.
Styrelsen har anlitat en fastighetsjurist för att utreda vilka krav vi kan ställa på HSB Göteborg (projektledning) och även om det går att ställa krav på entreprenören.

Renoveringarna på sista varvet
Renoveringen av samlingslokalen, den äldre gästlägenheten och bas­tun löper på, med lite förseningar.
Gästlägenheten och samlings­lokalen är förhoppningsvis klara för uthyrning från vecka 3. Du kan dock ”preliminärboka” redan nu. Bastun blir klar i slutet av februari.

Advent med glögg, grill och ljus
Vilken härlig glöggkväll det blev, trots att det var kallt! Det var 20 vuxna och åtta barn anmälda, men cirka 40 vuxna och 20 barn kom!
Grillkolen glödde fint från halv fyra och det grillades i långa banor av både vuxna och barn i en härlig blandning. Vid expeditionen serverade styrelsens Stina Jansson alkoholfri glögg, julmust, pepparkakor, godis och musik.
Sedan tände vi det nya julträdet vid lekplatsen och berättade om vilka träd som får ljus i år. Vi vet att det är uppskattat, så förhoppningsvis utökar vi nästa år.
De vuxna höll värmen med glöggen och barnen genom att springa runt och leka. Flera barnfamiljer som inte anmält sig hade med sig egen glögg, så allt räckte till alla.
Tack alla som kom och spred värme i novembermörkret!

Skapargrupp och bokcirkel
Två populära aktiviteter har legat nere under renoveringarna. Men i januari drar Skapargruppen och bokcirkeln igång igen i samlings­lokalen.
Skapargruppen kommer att träffas som tidigare, varje tisdag kl 18, med start den 27 januari. Du är välkommen att ta med dig det du vill pyssla med, textilier, målningar eller vad det vara månde. Ingen anmälan behövs – det är bara att droppa in.
Även bokcirkeln, som hålls som högläsning, drar igång i januari och pågår sedan varje onsdag kl 10−13. Är du intresserad av bokcirkeln, anmäl dig till Margot Ericsson, på telefon 12 99 81, 0737-74 97 94.

Provtvätt på Kabelgatan 16−20
Styrelsen har tagit in offerter på tvätt av fasaderna på Kabelgatan 16−20, vilka har fått allt kraftigare algpåväxt. Två firmor ska så snart som möjligt provtvätta en mindre yta på ett rött och ett gult hus.
Efter utvärdering beslutas om vem som får uppdraget. Åtgärden ska inte bara ge en snyggare fasad, utan även fördröja ny algpåväxt.
De boende berörs inte av provtvätten, eftersom den sker långt ifrån fönster och balkonger.

Skaffa brandvarnare nu!
Så här i juletid är det extra mysigt med levande ljus. En god regel är att den som tänder ett ljus också släcker det. Har du inte en brandvarnare, så skaffa denna billiga livförsäkring nu! Glöm inte att kolla funktionen och byta batteri, till exempel när du har läst detta blad.

Till sist
Glöm inte att titta på hemsidan! Där finns mer om glöggkvällen.

Till sist tackar vi för året som gått och önskar alla God Jul och Gott Nytt År!