2012-11-06

Fastighetsskötsel upphandlas
Styrelsen har nyligen påbörjat en upphandling av fastighetsskötsel på entreprenad och även sagt upp fastighetsskötarna. Många har skrivit på protestlistor mot detta. Styrelsen anslog information i trapphusen, men tyvärr mycket sent och ber om ursäkt för detta.
Upphandlingen fortsätter som planerat och information kommer att läggas upp på hemsidan. Styrelsen svarar gärna på skriftliga frågor ställda via förtroendemannen.

Fasadfrågan långdragen
Nu är delar av fasaderna på väst- och sydsidorna av höghusen på Kabelgatan 8–12 rivna. Det säkerställer att vatten som fanns innanför tilläggsisoleringen inte tränger in i lägenheterna.
En projektledare är utsedd för val av ny fasadtyp och dess uppsättning. Arbetet är tyvärr mycket besvärligt och tar tid. Dels vill vi ju ha en fasad som är bra, dels kräver en ny fasad förmodligen bygglov. Därför går det inte att säga när ny fasad kommer.
Det som sker just nu är smärre garantiarbeten på långhusen och de lägre punkthusen. Det gäller bland annat omfogning.

Göteborgs Stad förhandlar
Förhandlingarna fortsätter med stan om våra uppsagda kallgarage och p-platser mittemot Kabelgatan 12 samt om ersättning för dessa. Frågan är snårig och hittills har vi inte fått något konkret förslag.
Styrelsens mål är en situation likvärdig den idag. När vi väl vet vad stan erbjuder krävs beslut på en årsstämma eller extrastämma.

Lägenheter klara till årskiftet
Ombyggnaden av två lokaler till en riktig lägenhet på Kabelgatan 37 och en gästlägenhet på Kabelgatan 35 beräknas vara klar vid årsskiftet.
Lägenheten som ska säljas är en tvåa på cirka 50 kvm med öppen planlösning, goda förvaringsmöjligheter, balkong och egen entré.
Nu kommer även den gamla gästlägenheten att renoveras.

Ny lekplats och ”triangel”
Nu är lekplatsens modernisering i princip klar. Vi har fått ny rutschkana, ny sandlåda, ny sittgrupp och nytt markunderlag. Kvar att införskaffa är en lekstuga och en förvaringslåda för leksaker.
Den svårskötta ”triangeln”, dvs rabatten mellan Vantgatan 1 och 3 överlåter vi åt stan igen. Nu planeras långgräs och ett träd ovanför mitten. Det lutar åt hagtorn, som lockar fåglar och är lätt att forma.

Pub den 9 november
Välkomna till pubkväll fredagen den 9 november i lokalen, från klockan 18.30 till runt 23. Klockan 20 blir det quiz. Nya medlemmar, utnyttja den lilla gratisbiljetten ni fått av förtroendemannen!

HSB Nabo löser problem
Styrelsen vill påminna om tjänsten Nabo som vi anlitar för att hantera störningar och andra problem. De är tre personer som ger dig professionell och ojävig hjälp, med tystnadsplikt. Du når dem via HSB Göteborgs växel, tfn 010-442 20 00.

Två p-platser till på prov
Mellan Kabelgatan 28 och 30 har en längre tid byggfirmor parkerat. Det har skett utan klagomål från dem som har garage i husen. Vi gör nu på prov två p-platser till där.

Höststädning med sol och grill
Höststädningen den 6–7 oktober skedde i härligt väder. Båda dagarna kom runt 25 personer som jobbade i hela området. Mitt på dagen fikade vi alla tillsammans och även denna gång glödde grillkolen på lördagseftermiddagen.

Gamla Majgrabbars julnummer
Vi har fått erbjudande om Gamla Majgrabbars Julnummer. Vi testar intresset. Kom och hämta ett ex på expeditionen. Först till kvarn gäller.

Övrigt nytt i korthet
Städbolagets Jolanta Eriksson sköter städningen i alla våra hus.
Toan i källaren på Kabelgatan 37 vid snickeriet och måleriet är klar.
60-årsfirandet är inställt – bara tre personer visade intresse.
Förslaget om bilpool är nedlagt – bara en person anmälde sig.