2014-11-27

Glögg och julsång på söndag
Nu på söndag den 30 november kl 16 tänder vi julljusen i träden vid lekplatsen och lyssnar på levande musik. Vi bjuder på glögg, varm saft och pepparkakor.
Från kl 15.30 är grillen klar för att grilla medhavd korv, kött, fisk eller vad du vill. Ta gärna med eget grillspett. Det kommer även att finnas enstaka grilltänger på plats.
Vi behöver veta hur många barn och vuxna som kommer. Anmäl dig senast fredag på tfn 0738-23 10 48 eller stina.jansson@telia.com.

Permanenta trädbelysningar
Efter förra årets lyckade satsning med permanent belysning i trädet utanför expeditionen har vi beslutat att sätta upp sådan belysning i fler träd inför julen. Detta kompletteras med lösa slingor.
Från första advent ska de flesta hus kunna se någon julbelysning.

Månadsavgifterna oförändrade
Styrelsen beslöt på budgetmötet i november att låta månadsavgifter­na vara oförändrade nästa år. Det gäller såväl lägenheter som fordonsplatser.
Föreningens ekonomi är fortsatt god och underhållsåtgärder kom-mer att ske som planerat enligt underhållsplanen, utan att avgifterna behöver höjas i år.

Renoveringarna försenade
Renoveringen av samlingslokalen, den äldre gästlägenheten och bastun är försenad. Gästlägenheten och samlingslokalen kommer förhoppningsvis att kunna hyras från första veckan nästa år.
Förtroendemannen kan ge säkrare besked när vi närmar oss årets slut. Du kan ”preliminärboka” redan nu. Bastun blir klar i slutet av februari.

Mattvätten kan användas igen
Grovtvättstugan kan nu åter bokas. Vid något enstaka tillfälle framöver kan den dock vara blockerad. Har du bokat den då kommer förtroende­mannen att kontakta dig.
Ombyggnad fortsätter i utrymmet utanför tvättstugan, vilket kan göra det stökigt. Vi hoppas att du har överseende med det tills renoveringen är färdig.

Inköp av husgeråd
Vill du vara med och hjälpa till att föreslå och köpa in husgeråd till samlingslokalen? Kontakta i så fall Stina Jansson omgående på stina.jansson@telia.com eller tfn 0738-23 10 48.

Trädgårdskväll med samtal
Vi var nio personer som den 9 november samlades till ett möte om rabatter och odlingslotter. På hemsidan kan du läsa mer om vad vi pratade om.
Nästa möte kommer du att bjudas in till via hemsidan och Gråbergsbladet.

Råttor på Gråberget!
Det är tyvärr gott om råttor i uteområdet och nu när det blir vinter och kallt försöker råttorna uppsöka värmen. Det betyder att ingen får ställa upp entrédörrarna, för det är ett utmärkt sätt för råttorna att ta sig till källare och vindar.
Fastighetsskötarna och sanerings­företag försöker få bukt med problemet. Du kan också hjälpa till, genom att inte lägga ut bröd eller annat för fåglar. Ser du råttor, anmäl det via sedvanlig felanmälan.

Källarinbrott på Kabelgatan 16
Tyvärr har vi haft inbrott igen. Därför ber vi dig kontrollera dina förråd. Anmäl inbrott och stölder till polisen, men även till förtroendemannen. På så sätt kan vi samla information om inbrott etc.
Vi har bara haft ett fåtal stölder den senaste tiden. Det är säkert tack vare det nya låssystemet. Vi har även förnyat Nokas bevakning.
Det är viktigt att vi alla hjälps åt. Stäng dörrar efter dig − även uppställda − om det inte pågår flyttning. Släpp inte in okända via porttelefonen. Anmäl tappad elektronisk nyckel till förtroendemannen.