2009-06-17

Expeditionen har semester den 6 juli till den 31 juli
Har du brådskande frågor, vänd dig till fastighetsskötarna på Kabelgatan 20, telefon 24 42 09. Deras semester ligger omlott, så här finns alltid minst en person på plats. Hos dem kan du även boka/avboka gästlägenheten och samlingslokalen. Vid behov kontaktar de styrelsen.

Solig vårstädning drog femtio personer
Vårstädningen den 25 och 26 april lockade många entusiaster. Grönytor och skogskanter fick en rejäl uppfräschning. I föreningens kanske viktigaste blickfång, backen vid expeditionen, röjde flera sly och stammade upp träd. Andra såg till att ”triangeln” med rosor och nepeta blev som ny. I maj blev det ännu en upplyftning, då ett antal träd togs ned eller stammades upp. Tack alla för att vi nu kan njuta av en fin miljö och utsikt vid fikat eller grillen!

Fler utemöbler placeras ut
De närmaste dagarna placerar vi ut ytterligare utemöbler, närmare bestämt tio bänkar och fem bord. De har sina fasta platser, så om ni flyttar dem, ställ tillbaka dem efter er. De är snygga och stadiga, till skillnad från en del plastvarianter som flera boende har klagat på. Dessa blåser lätt iväg och går till slut sönder. Använder ni ändå sådana, plocka in dem efter er.

Uteplats vid Vantgatan 3 J-L
I samband med byggandet av de tre nya lägenheterna på Vantgatan 3 J-L projekterades även n uteplats. Denna står nu klar, till nöje för både dem som bor just där och för övriga medlemmar.

Installationen av passersystemet fortsätter
Alla har nu blivit kallade att kvittera ut sina elektroniska nycklar. Ni som inte kunde komma enligt kallelsen, kom till expeditionen en tisdagskväll för utkvittering. Tag med legitimation och eventuell fullmakt. Kvar att åtgärda är de ingångar där dörrarna först ska bytas ut mot säkrare typer. Så småningom tas låscylindrarna bort och då gäller sedan bara den elektroniska nyckeln. Vi meddelar innan detta sker. Vidare kan nämnas att siffrorna på knappsatsen inte har någon funktion, eftersom styrelsen tidigare beslutat att inte använda dörrkoder.

Sophanteringen och återvinningen ses över
Grovsoprummet på Vantgatan 3 har nu fått kärl för glödlampor, lågenergilampor, lysrör och batterier. Eftersom grovsoprummen åter började bli alltför fulla har vi numera större sopkärl på Vantgatan 3 samt Kabelgatan 8, 14, 16 och 18, vilket har lättat på trycket. Sorteringen av bioavfall går dock väldigt skralt och vi minskar därför antalet kompostkärl, vilket spar pengar. Mest pengar spar vi om vi sorterar bättre, särskilt när Kretsloppskontoret i höst går över till att väga restavfallet. Till hösten genomför vi därför en kampanj för kompostering. Håll utkik!

ROT-avdrag gäller för privatpersoner
Riksdagen har nu beslutat att skatteavdraget för hushållsarbete även ska omfatta reparationer, om- och tillbyggnader i hemmet. Därmed införs ett husavdrag som inkluderar både ROT-tjänster och de nuvarande hushållsnära tjänsterna. Se länken nedan.

Fönsterlås visas på expeditionen
På expeditionen finns fönsterlåset Fix 2820 monterat, för dem som är intresserade.

Ring själva till Park och natur
Medlemmar klagar ibland på brister i närområdet som de tror är föreningens ansvar, men som ska skötas av stan. Det handlar om trasiga räcken, trasig belysning, vildvuxna träd, och nu senast stans trimning med efterlämnat gräs. Vi har ett otal gånger anmält sådant till Göteborgs Stad, med klent resultat. Hädanefter bör ni själva klaga hos Park och Natur, tel 15 00 17.

En skön sommar önskar styrelsen för HSB Brf Gråberget genom Eje Andersson!