2020-02-11

Eventuell ny inbrottsvåg
Vi har ett bra tag sluppit inbrott, men nu kan ”en våg” vara på gång igen. Hittills gäller det vindsförråd i Kabelgatan 8 och 12 plus bastun.
Var därför vaksamma! Ställ inte upp dörrar och se även till att de går i lås. Släpp inte in obekanta eller någon som ”ska besöka” någon.
Vi kan inte nog uppmana alla att använda hänglås på sina förråd. Då kan vi lätt se om det blir inbrott.
Avarn Security (tidigare Nokas Security) ronderar varje natt i husen och i uteområdet.

Trygghetsvandring 27 februari
Välkommen på en trygghetsvandring torsdagen den 27 februari klockan 18. Vi samlas utanför samlingslokalen för en gemensam vandring i vårt bostadsområde.
Vi ser över trygghet som belysning, buskage etc samt funktioner som trappor och gångar. Trots mörkret försöker vi även se på placering av bänkar, var vi umgås och samlas samt vad vi kan förbättra.
Efteråt fikar vi i samlingslokalen och summerar vad vi har kommit fram till. För fikats skull, anmäl dig via expeditionen@hsbgraberget.se eller telefonsvararen 031-12 02 51.
Varmt välkommen!

Återvinningskärl byter plats
För att få bättre spridning i husen för återvinningen låter vi vissa kärl för plast och tidningar byta plats.
I Kabelgatan 33 A, 33 E, 39 C och 41 B samlas plast. I Vantgatan 1 A, 1 E, 2 A och 3 H samlas tidningar.  När Stena har gjort bytena hängs en fullständig lista i trapphusen.
Vi påpekar − åter − att du måste vika ihop eller skära isär papp och wellpapp, så att allt får plats.

OVK pågår i Kabelgatan 22−30
Energi & Miljöteknik utför obligatorisk ventilationskontroll (OVK) i Kabelgatan 22−30 och Kravellgatan. Vissa lägenheter har inte hörsammat aviseringen. Styrelsen påpekar att det är av största vikt att du ger tillgång till din lägenhet.
Vi påminner åter om att du inte får koppla in en motorfläkt på systemet och inte ändra justeringen. Fönstrens spaltventiler ska vara öppna – det är din enda friskluft in!

Ny barngrupp i vår?
Vi har i flera år haft barngrupper i samlingslokalen − ett fint tillfälle för barn och vuxna att knyta kontakter. Gruppen är som en öppen förskola – man träffas, fikar och leker.
Barnen i den tidigare gruppen har nu börjat på dagis, men en familj vill starta på nytt, förutsatt att fler anmäler sig. Är du intresserad, kontakta expeditionen.
Som vid alla våra öppna verksamheter lånar gruppen lokalen hyresfritt. Observera att gruppen endast är för våra medlemmar.

Sex elbilsplatser klara
Sex av tolv elbilsplatser är klara. Återstår en ny elservis till de sex mellan Kabelgatan 14 och 16. Två av dessa hyr Sunfleet, som snart byter till elhybrider. Sunfleet byter dessutom namn till M.
Endast två medlemmar hittills hyr elbilsplatser, så hör av dig om du är intresserad. Månadsavgiften är 560 kronor. Till detta kommer debitering till Vattenfall InCharge om 1,50 kronor per kWh.
I väntan på fler elbilar hyr vi ut platserna, med en månads uppsägningstid. En nyritad karta över alla fordonsplatser finns här.

Motionera till årsstämman
Årets årsstämma hålls torsdagen den 7 maj klockan 18.30 i Dahlheimers Hus, med fika klockan 18. Kallelse och dagordning kommer i årsredovisningen senast den 23 april.
Motion lämnas via brev eller mejl till expeditionen, senast den 31 mars. Den ska vara ställd till års-stämman, ha ett tydligt förslag och vara undertecknad med namn, adress och lägenhetsnummer.
Innan du skriver en motion, rådgör med expeditionen om liknande förslag har funnits tidigare, eller om det kanske är en fråga för behandling på ett styrelsemöte.

Vill du gå med i styrelsen?
Det är visserligen ett bra tag kvar till årsstämman, men valberedningen börjar långt innan dess att söka efter nya styrelseledamöter.
Om du vill vara med och påverka ditt och allas vårt boende, anmäl dig då till valberedningen, Ingela Göransson, 0731-44 31 15, ing.goransson@gmail.com.