2007-09-13

Höststädning den 6-7 oktober
Vi hoppas att många vill försköna vår utemiljö i höst. Du kan välja mellan lördagen och söndagen, den 6 eller 7 oktober. Vi samlas kl 12 i lokalen och kl 14 bjuder vi på fika.

Pub den 26 oktober
Välkomna till pubkväll fredagen den 26 oktober i samlingslokalen på Vantgatan 3, från kl 18.30 till runt 23. Boka redan nu datumet och håll sedan utkik efter anslag i trappuppgången.

Nybyggd lägenhet på Vantgatan 1
Ombyggnaden från lokal till lägenhet på Vantgatan 1 är klar. Därmed har vi 566 lägenheter. Lägenheten, Vantgatan 1 H, är en trea på 76,5 kvm och inkluderar en p-plats. Mäklaren kommer att sätta upp anslag i trappuppgångarna om en förhandsvisning för oss medlemmar.

Två nya lägenheter på Kabelgatan 28 och 30
Ombyggnaden av torkvindar till två nya lägenheter på Kabelgatan 28 och 30 är nu igång. Det kommer att bli treor, men storleken är inte avgjord än. De beräknas stå färdiga i december.

Fasadrenovering och ventilationsbyte som planerat
Fasadrenoveringen Etapp 4, Kabelgatan 22-30, rullar på och bör vara klar i november. Därpå byts fläktsystem och spiskåpor. Något tidsschema finns inte än, utan anslag sätts upp i trappuppgångarna. På expeditionen kan du se en standardkåpa för kryddhylla och ett alternativ.

Hemförsäkring med bostadsrättstillägg
Som bostadsrättsinnehavare är det viktigt att du har en hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Annars är du inte tillräckligt skyddad vid till exempel en vattenskada. Observera att det kanske inte räcker med att du anger att du bor i bostadsrätt - begär just bostadsrättstillägget!

Förändrat TV-utbud
Eurosport och Discovery Mix utgick den 1 september ur TV-utbudet, medan TV4 Sport, TV8 och Kanal 9 tillkom. Utbudet är nu SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV3, TV4, TV4 Plus, TV4 Sport, Kanal 5, TV6, TV8, Kanal 9, MTV och Öppna Kanalen.

Fler lediga lokaler och förråd
Vi har nu upprättat nya hyreskontrakt för vissa lokaler och förråd. Vi fortsätter inventeringen för att skaka fram nya utrymmen. Hör av dig om du vill hyra en lokal eller ett förråd.

Äldre innerdörrar populära
Flera boende har nu köpt ursprungliga innerdörrar av föreningen. Vissa bredder finns fler av, medan vi saknar andra. Hör av dig om du vill köpa eller sälja sådana dörrar.

Trätrall istället för matta på balkongen
Renoveringen av balkongerna har visat på skador på grund av klinker, plastmattor, konstgräs och liknande. Sådant stänger inne fukten och är därför inte tillåtet. Trätrall går däremot bra.

Besöksplatser ej för oss boende
Våra p-platser för besökande är förstås just för besökande. Vi boende får alltså inte stå där.

Plocka upp efter din hund
De flesta plockar upp efter hunden som gjort ifrån sig på trottoaren eller gångvägen. Gröna Gruppen och fastighetsskötarna hälsar att de uppskattar om alla plockar upp även i terrängen.