2014-10-29

Höststädning i strålande väder
Våra städdagar den 4 och 5 oktober bjöd på fint väder och stort engagemang. Vi rensade sly, krattade löv och planterade lökar. Vardera dagen kom drygt 25 personer och hjälpte till.
På grund av – eller tack vare − den långa varma sommaren, och att vi fortfarande har det varmt, hade mycket av löven ännu inte fallit.

Lördagsöppet trädgårdsförråd
Höststädningen gav mersmak, så därför är trädgårdsförrådet öppet varje lördag och söndag kl 10−16 en bra bit in i november. Detta för­enklar för dig som vill kratta löv, rensa sly eller plantera lökar.
Förrådet finns på gaveln vid Vantgatan 3 H och där hittar du information, redskap, jord, gödsel och lökar.  Kontaktperson är Stina Jansson, telefon 0738-23 10 48, stina.jansson@telia.com.

Mattvätten ej tillgänglig
I samband med ombyggnaden av expeditionen och samlingslokalen kommer mattvättstugan på Vantgatan 3 då och då inte att vara tillgänglig. Detta kommer att anslås på bokningstavlan och ytterdörren.
Det vi vet i skrivande stund är att entrén utifrån och från källargången kommer att vara blockerad från och med tisdagen den 28 oktober och tills vi meddelar annat.

Välbesökt höstloppis
Vår höstloppis i Scoutstugan på Kabelgatan 21 gick av stapeln som planerat, lördagen den 11 oktober.
Tillställningen blev mycket lyckad och omkring 150 personer sålde, köpte, fikade och umgicks.
Styrelsen riktar ett varmt tack till alla ni som ställde upp med hjälp!

Ingen pub i höst
Som de flesta nog har förstått kan det på grund av samlingslokalens renovering inte bli någon höstpub. Vi ser i stället fram emot en tidig vårpub − kanske som en stor nyinvigning av lokalen?
Är du intresserad av att vara med i pubgruppen, kontakta förtroendemannen.

Trädgårdskväll den 9 november
Odlar du i en pallkrage? Eller har du funderat på att göra det? Nu är det dags att göra i ordning pallkragar och rabatter för vintern, men också att planera för nästa säsong.
Vill du veta mera om hur det fungerar med en egen pallkrage, eller att ”adoptera” en rabatt? Har du funderingar och förslag på vad vi skulle kunna göra nästa år med våra grönområden?
Då är du hjärtligt välkommen till Scoutstugan på Kabelgatan 21, söndagen den 9 november kl 16.30−17.30. Anmäl dig till Stina Jansson, telefon 0738-23 10 48, stina.jansson@telia.com.

Julsång och glögg 23 november
Skriv redan nu in söndagen den 23 november kl 16 i din kalender. Då kommer vi att tända julljusen i både ett och två träd. Det blir jul­sång a capella av vår alldeles egen opera­sångerska Madeleine Jostedt Ulrici och vi serverar glögg och pepparkakor.
Vi återkommer med anslag i alla trapphus när det närmar sig, med utförlig information om hur och var det blir.