Avfallscontainers

20 april 2022 Föreningen testar nu att hyra in avfallscontainers från Active Recycling. Containers kommer att ställas ut på bostadsområdet under tre helger. Där kan du som bor i Brf Gräslöken slänga blandat avfall samt elektronik.
Avfallscontainer från Active Recycling

Om det fungerar bra kan detta bli en återkommande service, som ett mindre kostsamt alternativ till den permanenta containergård som tidigare fanns.

Längre ned på sidan hittar du sorteringsguider. Föreningen hyr in containers för blandat avfall samt elektronik, övriga fraktioner kan ej kastas i dessa containers. Observera att felsortering kostar föreningen mycket pengar, som i slutändan betalas av alla medlemmar.

Dessa datum kommer containers att ställas ut: 

Gräslöksgatan: 29 april – 1 maj

Kamomillgatan 20 – 22 maj

Fänkålsgatan 10 – 12 juni

Containers är öppna klockan 09–20.

Vi hoppas att det kan bidra till att skräp inte lämnas eller förvaras på de gemensamma ytorna i trapphus och loftgångar. Passa även på att slänga skräp som står på balkong och uteplatser, för en trevligare boendemiljö!

Fråga gärna dina grannar om de behöver hjälp att bära något till containern, för de som har svårt att gå eller röra sig är hjälpen mycket uppskattad!

Se detta som en städdag för ert hus där ni tömmer cykelförråd, förrådsgångar och skrymslen på grovsopor som inte ska stå där. Lycka till!

Länk till Active Recyclings hemsida, med video som beskriver tjänsten: Container - Hyr en avfallscontainer


Till nyhetslistan