Fönsterbytets första vecka

22 september 2023 Nu har fönsterbytesprojektet varit igång i en vecka och de nya fönstren blir väldigt fina i husen. Här besvarar vi några frågor som har kommit in.

Asbest

Före fönsterbytet genomförs en asbestsanering av de vita fasadskivor som sitter på lägenheternas uteplatser/balkonger. I samband med en asbestsanering krävs vissa specialåtgärder för att asbest inte ska spridas. Denna sanering genomförs av en erfaren saneringsfirma som ska följa vissa riktlinjer. 

Det är ingen fara att bo i hus med byggdelar som innehåller asbest, i sådant fall hade det funnits krav på omgående sanering. Det är vid rivning av dessa byggmaterial som asbest kan spridas, och det är då det krävs en specialerad saneringsfirma som hanterar detta. Främst är det hantverkare och byggarbetare som återkommande arbetar med asbest som riskerar hälsoproblem på grund av asbest.

Fönsterbyte den kalla årstiden

Projektet kommer att pågå även under den kalla årstiden, men inga fönsteröppningar kommer att lämnas öppna. Direkt efter att det gamla fönstret har plockats ur kommer det nya att sättas in.

Tidplan

Den preliminära tidplan för de första husen som presenterats på Aktuellt kommer att justeras något. Projektets framfart följer servicehusen, där bostadshusen kring servicehus 1 är först ut, därefter följer bostadshusen kring servicehus 2 osv.


Till nyhetslistan